Тож чому варення треба перемішувати лише дерев’яною ложкою? На це питання відповів UA-Vestnik.
Читайте також Готуємо квашену капусту на зиму: вийде хрустка та смачна як у бабусі
Чому варення слід перемішувати дерев'яною ложкою?
- Не реагує з продуктами: дерево не вступає в реакцію з кислотами, які містяться в фруктах, тоді як металева ложка (особливо з алюмінію) може взаємодіяти з кислотами, що може призвести до зміни смаку або кольору варення.
- Не проводить тепло: дерев'яна ложка не проводить тепло так, як металева, що зменшує ризик обпектися під час помішування гарячого варення.
- М'якість та швидкість: дерев'яні ложки зазвичай м'якші й не шкодять поверхні каструль або інших посудин, в яких готується варення. Також варення швидше звариться, якщо використати дерев'яну ложку.
До слова, нечисті банки також можуть надати варенню поганого присмаку. Не забувайте, що банки для варення потрібно стерилізувати, щоб вбити всі бактерії.
Отже, використання дерев'яної ложки під час варіння варення є практичним вибором, що забезпечує безпеку, збереження смаку і традиційний підхід до приготування.
А ви знали? Досвідчені кухарі розповіли для чого замочувати картоплю перед смаженням.