Кожен шар цього пляцка насичений смаками, які гармонійно поєднуються між собою. Вишні додають соковитості та легкої кислинки, маковий крем – ніжності, а горіхи створюють хрустку текстуру. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на TikTok julija_symonchuk.
Цікаво Імбирне печиво: вірусний рецепт з TikTok, що здивує всіх
Пляцок з вишнями
- Час: 3 години
- Порцій: 6
Інгредієнти:
для тіста:
– 200 грамів вершкового масла;
– 3 яєчні жовтки;
– 250 мілілітрів сметани;
– 500 грамів борошна (приблизно);
для начинки:
– 800 грамів вишень (без кісточок);
– 2 упаковки вишневого желе;
– 1 упаковка ванільного цукру;
– 3 столові ложки крохмалю;
– 3 яєчні білки;
– 1 склянка цукру (250 мілілітрів);
– 300 грамів волоських горіхів;
для крему 1:
– 250 грамів макової начинки (готової);
– 50 грамів цукру;
– 100 грамів вершкового масла.
для крему 2:
– 300 грамів вершкового масла;
– 150 грамів цукру;
(або альтернатива):
– 500 грамів вершкового сиру;
– 300 мілілітрів вершків 33%;
– 150 грамів цукрової пудри).
Як приготувати пляцок з вишнями: перегляньте рецепт
Приготування:
- Приготуйте тісто. Перетріть вершкове масло з борошном.
- Додайте сметану та жовтки. Замісіть м’яке тісто.
- Розділіть його на 6 частин.
- Залиште в холодильнику на кілька годин.
- Дістаньте тісто. Розкачайте один пласт і викладіть у форму.
- Зверху викладіть половину порції вишень, змішаних із желе, ванільним цукром і крохмалем. Накрийте другим пластом тіста.
- Защипніть краї. Випікайте 25 хвилин при 190 градусів.
- Повторіть процедуру, щоб зробити другий корж із вишнями.
- Для третього коржа використайте збиті білки, змішані з цукром і подрібненими горіхами. Викладіть начинку між двома пластами тіста.
- Випікайте за тією ж схемою.
- Приготуйте креми. Для макового крему збийте масло з цукром, додайте макову начинку й перемішайте.
- Для другого крему збийте масло з цукром або використайте вершкову альтернативу (сир, вершки та цукрову пудру).
- Зберіть пляцок. На дно викладіть корж із вишнями. Змастіть маковим кремом, потім другим кремом.
- Додайте горіховий корж, знову шари крему, і завершіть другим вишневим коржем.
- Обмастіть пляцок кремом зверху та з боків. Прикрасьте горіхами або шоколадом. Дайте настоятися щонайменше 12 годин у прохолодному місці.
Смачного!
Як приготувати калиту: старовинний рецепт.