Кожен шар цього пляцка насичений смаками, які гармонійно поєднуються між собою. Вишні додають соковитості та легкої кислинки, маковий крем – ніжності, а горіхи створюють хрустку текстуру. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на TikTok julija_symonchuk.

Цікаво Імбирне печиво: вірусний рецепт з TikTok, що здивує всіх

Пляцок з вишнями

  • Час: 3 години
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
для тіста:
– 200 грамів вершкового масла;
– 3 яєчні жовтки;
– 250 мілілітрів сметани;
– 500 грамів борошна (приблизно);
для начинки:
– 800 грамів вишень (без кісточок);
– 2 упаковки вишневого желе;
– 1 упаковка ванільного цукру;
– 3 столові ложки крохмалю;
– 3 яєчні білки;
– 1 склянка цукру (250 мілілітрів);
– 300 грамів волоських горіхів;
для крему 1:
– 250 грамів макової начинки (готової);
– 50 грамів цукру;
– 100 грамів вершкового масла.
для крему 2:
– 300 грамів вершкового масла;
– 150 грамів цукру;
(або альтернатива):
– 500 грамів вершкового сиру;
– 300 мілілітрів вершків 33%;
– 150 грамів цукрової пудри).

Як приготувати пляцок з вишнями: перегляньте рецепт

Приготування:

  1. Приготуйте тісто. Перетріть вершкове масло з борошном.
  2. Додайте сметану та жовтки. Замісіть м’яке тісто.
  3. Розділіть його на 6 частин.
  4. Залиште в холодильнику на кілька годин.
  5. Дістаньте тісто. Розкачайте один пласт і викладіть у форму.
  6. Зверху викладіть половину порції вишень, змішаних із желе, ванільним цукром і крохмалем. Накрийте другим пластом тіста.
  7. Защипніть краї. Випікайте 25 хвилин при 190 градусів.
  8. Повторіть процедуру, щоб зробити другий корж із вишнями.
  9. Для третього коржа використайте збиті білки, змішані з цукром і подрібненими горіхами. Викладіть начинку між двома пластами тіста.
  10. Випікайте за тією ж схемою.
  11. Приготуйте креми. Для макового крему збийте масло з цукром, додайте макову начинку й перемішайте.
  12. Для другого крему збийте масло з цукром або використайте вершкову альтернативу (сир, вершки та цукрову пудру).
  13. Зберіть пляцок. На дно викладіть корж із вишнями. Змастіть маковим кремом, потім другим кремом.
  14. Додайте горіховий корж, знову шари крему, і завершіть другим вишневим коржем.
  15. Обмастіть пляцок кремом зверху та з боків. Прикрасьте горіхами або шоколадом. Дайте настоятися щонайменше 12 годин у прохолодному місці.

Смачного!

Як приготувати калиту: старовинний рецепт.