Навіть з дешевих інгредієнтів можна зробити шедевр. Як це можливо – розповіла відома кулінарка Лілія Цвіт.
До речі Вершки чи молоко: що краще додавати до кави – висновок експертів
Рецепт дешевого та вишуканого тортика
Час: 2 години + просочування
Порцій: 8
Інгредієнти:
– 3 яйця;
– 125 грамів цукру;
– 2 столові ложки сметани;
– 0,5 столової ложки харчового амонію;
– 35 грамів масла;
– 500 грамів борошна;
для крему:
– 1,5 кілограма очищених яблук;
– 160 грамів цукру;
– 250 грамів сметани;
– 0,5 чайної ложки кориці;
– 250 грамів масла;
– 3 столові ложки пудри.
Приготування:
- З'єднуємо сметану та харчовий амоній, перемішуємо й залишаємо на 20 хвилин. Окремо збиваємо яйця з цукром до утворення густої та пишної маси.
- До збитої яєчної маси додаємо сметану з амонієм і розтоплене масло. Перемішуємо у кілька етапів, поступово додаємо просіяне борошно й замішуємо тісто.
- Отримуємо еластичне тісто, яке не липне до рук. Накриваємо його плівкою й відправляємо у холодильник на одну годину.
- Охолоджене тісто ділимо на шість рівних частин. Кожну частину тіста викладаємо на пергамент і розкочуємо до діаметра 20 сантиметрів. Випікаємо кожну частину протягом 10 – 15 хвилин при температурі 180 градусів.
- Яблука для крему натираємо й викладаємо у велику сковорідку. Додаємо цукор, корицю та сметану. Тушкуємо на середньому вогні до м'якості та випаровування рідини.
- Окремо збиваємо м'яке масло з цукровою пудрою. Додаємо охолоджену яблучну масу й ретельно перемішуємо.
- На дно тарілки, де складатимемо торт, наносимо ложку крему для фіксації. Кладемо нижній корж і змащуємо кремом. Повторюємо з усіма шарами.
- Накриваємо готовий торт харчовою плівкою та ставимо у холодильник на щонайменше 8 – 10 годин.
Виглядає як на картинці: простий рецепт домашнього бісквіта.