Це саме той десерт, який наввипередки розхвалюють усі гості. Як його приготувати розповідає 24 канал з посилання на TikTok tanyushina.

До теми Ще не було нікого, кому б він не сподобався: рецепт знаменитого торта "Мурашник"

Торт "Шоколадний лимон"

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
Для бісквіта:
– 4 яйця;
– 300 грамів цукру;
– 110 грамів молока;
– 60 грамів олії без запаху;
– 250 грамів борошна;
– 50 грамів какао;
– 10 грамів розпушувача;
– 4 – 5 столових ложок окропу.
Для лимонного курда:
– 4 жовтки;
– 170 грамів цукру;
– 70 мілілітрів лимонного соку;
– цедра 1 лимона;
– 100 грамів вершкового масла;
– 3 грами желатину;
– 18 мілілітрів води.
Для крему:
– 350 грамів сметани (20%);
– 150 грамів цукру;
– 75 грамів борошна;
– 1 яйце;
– 1 пакунок ванільного цукру;
– 250 – 270 грамів вершкового масла.
Для сиропу:
– 50 мілілітрів води;
– 50 мілілітрів лимонного соку;
– 100 грамів цукру.

Як зробити торт: перегляньте відео

Приготування:

  1. Для бісквіта збийте яйця з цукром до пишної маси. Додайте молоко та олію, перемішайте. Просійте борошно, какао та розпушувач, додайте до рідких інгредієнтів. Перемішайте до однорідності.
  2. Влийте киплячу воду й ще раз перемішайте. Вилийте тісто у форму діаметром 18 – 20 сантиметрів.
  3. Випікайте бісквіт у розігрітій до 180 градусів духовці 50 – 60 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою.
  4. Для приготування лимонного курда змішайте жовтки, цукор, лимонний сік і цедру. Поставте на невеликий вогонь та постійно помішуйте до загустіння. Додайте вершкове масло, перемішайте. Желатин залийте водою, дайте набрякнути, а потім додайте до гарячого курду. Перемішайте та охолодіть.
  5. Щоб приготувати крем у мисці з’єднайте сметану, яйце, цукор, борошно та ванільний цукор. Поставте на водяну баню та варіть до загустіння, постійно помішуючи. Накрийте плівкою та дайте охолонути.
  6. Збийте вершкове масло 3 – 4 хвилини до світлого кольору. Додавайте заварну масу по ложці, продовжуючи збивати. Відкладіть 400 – 450 грамів крему для оздоблення торта.
  7. З’єднайте воду, лимонний сік і цукор для сиропу. Доведіть до кипіння, помішуючи, поки цукор не розчиниться.
  8. Зберіть торт: зріжте верхівку бісквіта та розріжте його на 3 коржі. Перший корж просочіть сиропом, змастіть тонким шаром крему та викладіть половину лимонного курда.
  9. Знову нанесіть тонкий шар крему. Накрийте другим коржем і повторіть шари: сироп, крем, лимонний курд, крем. Накрийте третім коржем, просочіть сиропом.
  10. Обмажте торт кремом зверху та з боків. Прикрасьте за бажанням: горіхами, шоколадом чи лимонною цедрою. Дайте настоятися в холодильнику 4 – 6 годин.

Смачного!

Неймовірне шоколадне печиво: покроковий рецепт смаколика.