Якщо почати їх маринувати чи засолювати, то ви просто зробите неякісну консервацію. Тож які сорти огірків не варто крутити, розповідає 24 Канал з посиланням на Сенсація.
Читайте також Забудьте про підвіконня: простий лайфхак, що швидко "почервоніє" зелені помідори
Які сорти огірків не підходять для консервації?
- Китайське диво
Цей сорт огірків досягає 50 сантиметрів у довжину. З одного такого огірка можна легко приготувати салат на всю сім'ю. Однак експерти попереджають, що ці огірки не підходять для консервації. Справа не лише в їхньому розмірі, а скоріше в їхній текстурі. При маринуванні вони мають властивість швидко розм'якшуватися, що призводить до утворення каламутного розсолу всього за кілька днів.
Тому ці огірки найкраще смакують свіжими, пропонуючи смачне доповнення до салатів та інших страв.
- Фенікс
Цей сорт довго родить і радує стійкістю до хвороб та поганих погодних умов. Але при консервуванні швидко втрачає свою хрусткість. Тому варто вживати його у свіжому вигляді, а не у вигляді заготовок.
- Зозуля
Сорт швидко сходить та багато родить, але після консервування може стати дещо млявим і губчастим за консистенцією. Попри це, Зозуля залишається популярним вибором для свіжих салатів.
Які огірки ще не варто консервувати?
Також радять не використовувати для консервації тепличні огірки, які вирощувалися з надмірною кількістю добрив. Встановлено, що добрива можуть накопичуватися в плодах, негативно впливаючи на їхній смак.
Крім того, споживачів застерігають від використання для консервації перерослих або м'яких огірків, навіть з відповідних сортів.
Пошкоджені, гнилі або гіркі плоди теж непридатні для консервування. Деякі з цих огірків можна врятувати, розрізавши і замочивши для споживання у свіжому вигляді, інші слід повністю викинути.
А про те, що не варто додавати під час консервації огірків, 24 Канал писав раніше.


