Закуски – це більше, ніж просто їжа. Саме вони відіграють вирішальну роль у формуванні першого враження від святкового столу. Майстерно виготовлені та візуально привабливі страви не лише задовольняють апетит гостей, але й дарують їм естетичне задоволення, передає Смачно24.

Читайте також Здивуйте гостей на свята: топ-5 креативних рецептів із крабовими паличками від "Водного Світу"

Морепродукти "Водний Світ" додадуть вишуканості стравам

Багато найсмачніших закусок містять в собі морепродукти, тож для того, щоб насолодитися дарами моря сповна, важливо обирати лише якісні інгредієнти від надійного виробника. І тут беззаперечним фаворитом є продукція ТМ "Водний Світ".

Понад 22 роки споживачі довіряють ТМ "Водний Світ", зокрема через широкий асортимент відбірних морепродуктів. Продукція бренду завоювала популярність не лише в Україні, а й на міжнародних ринках. Зокрема, у США, Канаді, Ізраїлі, Грузії, Молдові, Німеччині, Польщі та країнах Балтії. Це лише підкреслює успіх компанії та її прихильність до високих стандартів якості.

Кожного разу з продукцією ТМ "Водний Світ" страви отримують бездоганний смак. З нею здивувати близьких особливою вечерею в новорічну ніч буде просто. Уявіть собі: легкі, але вишукані закуски, які не лише мають апетитний вигляд, але й приємно дивують чудовим ароматом. А як їх приготувати – розповідаємо далі.

"Шуба по-новому" – рулет з оселедцем

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 10

Як приготувати рулет з буряка та оселедця
Як приготувати рулет з буряка та оселедця / Фото Shutterstock

Інгредієнти для бісквіта:
– 250 грамів буряка;
– 3 яйця;
– 0,5 чайної ложки солі;
– 1 столова ложка олії;
– 3 столові ложки борошна з гіркою.

Для начинки:
– 2 пачки філе оселедця в олії від ТМ "Водний Світ";
– 180 – 200 грамів крем-сиру;
– пучок кропу;
– 1 – 2 солоні огірки.

Приготування:

  1. Відварений буряк почистьте та натріть на дрібній тертці.

  2. Відділіть жовток від білка та помістіть їх у різні посудини.

  3. Розбийте вінчиком жовтки та додайте до них натертий буряк. Посоліть, перемішайте і влийте олію. Далі всипте борошно і знову ретельно перемішайте.

  4. Збийте білки міксером до стійких піків.

  5. Третину білків відправте у масу з жовтками, буряком та борошном, активно перемішайте. Додайте решту білків та повільно поєднайте.

  6. Візьміть деко, застелене пергаментом, та рівномірно вилийте на нього тісто. Випікайте в духовці при 170 градусах 7 – 10 хвилин.

  7. Тим часом приготуйте начинку. Кріп та солоні огірки дрібно наріжте. Змішайте з крем-сиром.

  8. Дістаньте з духовки бісквіт та відділіть його від пергаменту. Викладіть начинку і присипте кропом.

  9. Філе оселедця від ТМ "Водний Світ" викладіть на тісто з одного краю. Скрутіть рулет, притримуючи рибку.

  10. Загорніть рулет знову в пергамент та відправте на декілька годин в холодильник, щоб він настоявся. Тоді ріжте та подавайте до столу!

Як приготувати рулет: дивіться відео

Суші-гункани зі "Сніжним крабом" і рибою

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 2

Інгредієнти:
– 150 грамів рису;
– 40 грамів рисового оцту;
– 1 столова ложка цукру;
– половина чайної ложки солі;
– 2 – 3 листи норі;
– 2 довгі огірки;
– 80 грамів крем-сиру;
– 125 грамів крабових паличок "Сніжний Краб" від ТМ "Водний Світ";
– 1 чайна ложка солодкого чилі;
– 100 грамів червоної риби;
– 40 грамів ікри масаго від ТМ "Водний Світ".

Приготування:

  1. Рис добре промийте декілька разів. Залийте 180 грамами води й варіть під закритою кришкою на мінімальному вогні 15 хвилин після закипання.

  2. Для заправки з'єднайте оцет, цукор та сіль. Розмішайте, заправте рис й охолодіть.

  3. Охолоджений рис з'єднайте з нарізаними водоростями норі та перемішайте.

  4. Довгі гладкі огірки чисткою для овочів наріжте на слайси – приблизно 10 штук. Просушіть їх паперовими рушничками.

  5. Для начинок з'єднайте нарізаний "Сніжний Краб" від ТМ "Водний Світ" та рибку з 1 столовою ложкою крем-сиру, ікрою масаго і солодким чилі.

  6. Слайс огірка змастіть сиром, викладіть 1 столову ложку рису, скрутіть і зверху викладіть начинку. Готово!

Готуємо суші-гункани: дивіться відео

Рулет з крабовими паличками "Крабова Петті"

  • Час: 25 хвилин
  • Порції: 8 – 10

Рулет Крабова ПеттіРулет "Крабова Петті" / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 2 лаваші;
– 1 упаковка крабових паличок від ТМ "Водний Світ";
– 4 яйця;
– 2 огірки;
– 3 плавленні сирки;
– зелень до смаку;
– соус Цезар.

Приготування:

  1. Лаваш змастіть соусом Цезар, додайте натерті плавлені сирки. Розподіліть рівномірно по всій поверхні тоненьким шаром.

  2. Викладіть на лаваш натерті крабові палички від ТМ "Водний Світ" та варені яйця.

  3. Накрийте ще одним листом лаваша, знову змастіть соусом та додайте нарізаний соломкою огірок.

  4. Скрутіть в рулет. Замотайте в харчову плівку і відправте в холодильник на 1,5 години.

Рулет "Крабова Петті" готовий і швидко зникне зі столу!

Як зробити рулет "Крабова Петті": дивіться відео

Закуска з картоплі, оселедця і маринованої цибулі

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 10

Закуска з картоплі, оселедця і маринованої цибулі
Закуска з картоплі, оселедця і маринованої цибулі / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 7 картоплин;
– 2 пачки філе оселедця від ТМ "Водний Світ";
– 1 червона цибуля;
– 2 – 3 столові ложки гострої гірчиці;
– 2 – 3 столові ложки діжонської гірчиці;
– олія з оселедця;
– петрушка для прикрашання.

Для маринаду цибулі:
– 2 чайні ложки оцту 9%;
– сіль та цукор до смаку;
– 1 склянка води.

Приготування:

  1. Картоплю в мундирі відваріть та почистьте. Розріжте на дві рівні частини та вийміть ложкою середину.

  2. Філе оселедця від ТМ "Водний Світ" наріжте невеликими шматочками.

  3. Вилийте в окрему посудину олію з риби, додайте до неї гірчицю та перемішайте. Помістіть в соус оселедець та відставте в сторону.

  4. Червону цибулю наріжте кільцями, викладіть в миску, додайте сіль, цукор і яблучний оцет. Залийте холодною водою.

  5. На картоплю викладіть оселедець із соусом, зверху помістіть мариновану цибулю та прикрасьте петрушкою.

Закуска з картоплі, оселедця і маринованої цибулі: дивіться відео

Смачного і з новорічними святами!