Шахтар – Динамо Загреб 2:2
Голи: Коноплянка, 16, Додо, 75 – Ольмо, 25, Оршич, 60 (п)

Читайте також: Шахтар – Динамо (Загреб): онлайн-трансляція матчу Ліги чемпіонів

Наставники обох команд не здивували стартовими складами, випустивши найсильніших бійців. У цьому матчі Луїш Каштру зміг розраховувати на Ісмаїлі, який пропускав гру проти "Колоса".

Результативний початок

Перші хвилини гри в Харкові за наполовину заповнено ОСК "Металіст" минули за домінування господарів. "Гірники" взяли м’яч під контроль, проте до серйозних моментів справа не дійшла. Перші хвилини гості зі столиці Хорватії провели, граючи другим номером.

Відтак, саме "Шахтар" розмочив нулі на табло. Марлос класно на правому фланзі розібрався із суперниками та віддав пас у центр штрафного майданчика за спини захисників. Туди вже вбігав Коноплянка. Євген прийняв м'яч та з гострого кута пробив повз голкіпера – 1:0. Це перший гол Євгена за "гірників" у Лізі чемпіонів. Окрім того, Коноплянка перервав чотирирічну безгольову серію у Лізі чемпіонів.


Коноплянка забиває "Динамо" Загреб у Лізі чемпіонів / Фото: shakhtar.com

"Динамо" могло зрівняти рахунок майже відразу. Ольмо намагався пробити здалеку, але його постріл у підкаті заблокували. Згодом гості доволі легко прийняли м'яч у штрафному майданчику "Шахтаря". Ольмо прострілив, а Гаврановіч пробивав. Чимала кількість гравців "Шахтаря" перед воротами заблокувала цей удар.

На 25 хвилині тиск "динамівців" переріс у гол. У Марлоса жорстко відібрали м'яч. Оршич пройшов на фланзі та дочекався забігання Ольмо. Останній замкнув простріл, випередивши оборонців "Шахтаря" та Пятова.

До завершення тайму небезпечних моментів більше не було. Єдине, що запам’яталося, – суперечка Коноплянки з головним арбітром матчу. Євген ледь не договорився до гірчичника.

Напружений другий тайм

На другий тайм "гірники" вийшли дещо розгублені й могли пропускати двічі. Спершу оборонці дозволили вистрілити Леовацу. Пятов трішки вийшов з воріт, тому м’яч після удару оборонця міг опинитися у незахищеному куті, якби полетів вище.

Через декілька хвилин "Шахтарю" дуже пощастило. Спершу Оршич, мов на велосипеді, втік від усіх оборонців, пройшов до штрафного майданчика та пробив у стійку. М'яч підхопив біля штрафного Ольмо та пробивав у верхній кут воріт. Пятов у стрибку витягнув м’яч з-під поперечини.

На 57 хвилині гри Пятов вже став антигероєм епізоду. Андрій невідомо чому під час кутового повалив на газон нападника Гаврановича. Арбітр гри Антоніо Матеу Лаос справедливо угледів порушення правил – пенальті. З позначки потужно та влучно пробив Оршич, вивівши "Динамо" вперед.

Перший момент у другому таймі "Шахтар" мав аж на 65 хвилині. Ісмаїлі з лівого флангу прострілив у штрафний на Мораеса. Жуніор протиснув оборонців та пробив у дальній нижній кут – невлучно. Луіш Каштру відреагував на ситуацію досить швидко. Болбата й Коноплянку змінили герої матчу в Мілані – Додо й Соломон відповідно.

Заміна Каштру спрацювала. На 75 хвилині Алан Патрік віддав приховану передачу на Додо, який вийшов на поле в другому таймі. Бразилець вийшов віч-на-віч з Ліваковичем, обіграв голкіпера та влучно пробив – 2:2. На 77 хвилині ледь не спрацювала друга заміна Каштру. Манор Соломон у штрафному накрутив оборонців та прострілив на Мораеса. Жуніор переправляв м'яч у ворота, але кут був надто гострим.

Після пропущеного голу "динамівці" помітно "підсіли": "Шахтар" володів ініціативою та прагнув вирвати перемогу. Гра на контратаках ледь не принесла хорватам перемогу. На 89 хвилині гості класно вибігли в атаку. Ольмо продерся правим флангом та цілив у кут, але пробив невлучно. У компенсований час команди вирвати звитягу так і не зуміли – нічия 2:2.

Наступний матч у Лізі чемпіонів команди знову проведуть одне проти одного. Та гра 6-го листопада відбудеться у Загребі на полі "Динамо". Після трьох турів "Шахтар" і "Динамо" ділять другу сходинку в групі C, маючи по 4 очки.

Шахтар – Динамо Загреб відеоогляд матчу