"Із самого ранку ліпили 10 чоловік. Із картоплею, з капустою, з сиром, з лівером, і з м’ясом", - каже господиня Катерина Шилаєнко.
Загалом цього дня у Полтаві з`їли 120 кілограмів вареників.
На Старий Новий рік варениками частують чи не у кожній полтавській оселі. Рецептів їх приготування чимало, та в кожної господині вони особливі.
"У кожної господині є свій секрет. І також в нас теж є свій секрет. І тому його розголошувати не буду. Але, щоб добрі були вареники потрібно, щоб був гарний настрій. І, можливо, щоб звучала гарна пісня", - розповідає господиня Вікторія Тесленко.
Традиція пригощати варениками на свята в Полтаві існує вже кілька років. Та цьогоріч, запевняють, вареників приготували найбільше.