Завдяки природній м'якості філе стегна важко пересушити, на відміну від звичайного філе, тож будь-яка страва з легкістю стане кулінарним шедевром. Окрім цього, воно належить до червоного м'яса, а отже, містить більше поживних речовин, ніж, наприклад, грудка, інформує 24 Канал.
Буде смачно Готуємо соковите філе стегна за рецептами від українських блогерів
Зокрема, у філе стегна є вітаміни групи B, залізо, цинк та інші корисні мікроелементи. Тому саме ця частина курочки є ідеальним вибором для тих, хто хоче поєднувати насичений смак, користь і збалансоване харчування.
"Супер Філео" – найсоковитіша частина Ряби
Кожен професійний чи домашній кухар має свої секрети, як зробити страви по-справжньому смачними. Але є одна проста істина – без якісного м'яса отримати найкращий результат просто неможливо.
Саме тому бренд "Супер Філео" створив довершені продукти зі стегна без кісточки. Безумовно, це найсоковитіша частина курки, яка робить будь-яку страву бездоганною. До того ж, уся продукція "Супер Філео" допоможе скоротити час на кухні, адже готувати з нею можна швидко і легко. Все тому, що м’ясо не потребує додаткової підготовки – просто оберіть, що хочеться з'їсти, відкрийте упаковку і починайте відтворювати рецепт. Відтак ваші улюблені рецепти стануть ще смачнішими та кориснішими!
"Супер Філео" – секрет соковитих страв / Фото "Супер Філео"
Бренд потурбувався про всі смаки українців і пропонує кілька варіантів філе стегна, щоб кожен зміг обрати ідеальний для себе формат.
- Якщо хочеться приготувати запечену курочку, котлети по-київськи або шашлички, то для цього чудово підійде філе стегна цілим шматочком – смачне, соковите та без зайвого клопоту.
- А якщо хочеться відчути хрумкість скоринки, можна обрати м'ясо стегна без кісточки, але зі шкіркою. Це найкраще рішення для запікання чи смаження на грилі.
З повним асортиментом "Супер Філео" можна ознайомитися на сторінках у фейсбуці та інстаграмі.
Бренд пропонує кілька варіантів філе стегна / Фото "Супер Філео"
Ще одна перевага продукції "Супер Філео" – її універсальність. Запікати, смажити, тушкувати, додавати в салати чи супи – філе стегна завжди подарує ідеальну текстуру та насичений смак. А що цікавого можна з ним приготувати – розповідаємо далі.
Курячий шніцель "Цезар"
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 2
Такий шніцель сподобається багатьом / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 4 філе стегна "Супер Філео";
– 200 грамів салату айсберг;
– 100 мілілітрів оливкової олії;
– 100 мілілітрів соняшникової олії;
– 70 грамів борошна;
– 60 грамів панірувальних сухарів;
– 40 грамів консервованого тунця;
– 30 грамів пармезану;
– 3 яйця;
– 2 чайні ложки гірчиці;
– 2 чайні ложки каперсів;
– 2 чайні ложки лимонного соку;
– 1,5 столової ложки грецького йогурту;
– 1 зубчик часнику;
– сіль, перець до смаку.
Приготування:
- У мисці з'єднайте жовток, гірчицю, лимонний сік і оливкову олію. Збивайте вінчиком або занурювальним блендером, поки не утвориться майонез. Додайте каперси, тертий пармезан, тунець, йогурт, часник, сіль і перець. Знову перебийте все блендером до однорідної консистенції.
- Філе стегна відбийте з двох сторін, приправте сіллю та перцем.
- Збийте яйце і занурте у нього курочку, потім обваляйте її в борошні, знову опустіть в яйце і запаніруйте в сухарях.
- Викладіть філе стегна на добре розігріту пательню з олією. Смажте до золотавої скоринки з обох сторін.
- Салат айсберг наріжте великими шматочками та перемішайте із соусом.
- Покладіть шніцель на тарілку, поруч викладіть салат і посипте тертим пармезаном.
Паста з вершками та куркою
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 2
Паста з куркою – ідеальна страва для вечері / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 3 філе стегна "Супер Філео";
– 250 грамів макаронів феттучіні;
– 40 грамів пармезану;
– третина чайної ложки сушеного часнику;
– третина чайної ложки паприки;
– сіль, олія до смаку.
Соус:
– 200 грамів вершків 33%;
– половинка цибулі;
– 1 зубчик часнику;
– сіль, сушена петрушка до смаку.
Приготування:
- Наріжте філе стегна шматочками та замаринуйте у спеціях. Накрийте плівкою і ненадовго залиште. Потім підсмажте м'ясо до золотистої скоринки.
- Відваріть феттучіні або інші улюблені макарони в киплячій підсоленій воді відповідно до часу, вказаного на упаковці. Зазвичай це 8 – 10 хвилин.
- На пательню налийте олію, додайте дрібно нарізану цибулю та смажте до появи аромату.
- Додайте часник, кілька ложок води після варіння пасти та тушкуйте під закритою кришкою близько 5 хвилин.
- Додайте зелень, вершки, готову пасту, підсоліть та потримайте на вогні ще кілька хвилин.
- Накладіть пасту в тарілки, зверху покладіть нарізану курятину та присипте натертим пармезаном.
Лазанья з філе стегна та томатами
- Час: 1 година 20 хвилин
- Порцій: 6
Ця лазанья смакує просто незабутньо / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 6 філе стегна "Супер Філео";
– 400 мілілітрів вершків 15%;
– 400 грамів томатів чері;
– 300 грамів курячого бульйону;
– 60 мілілітрів оливкової олії;
– 40 грамів томатної пасти;
– 40 грамів масла 73%;
– 8 листів для лазаньї;
– 2 столові ложки борошна;
– 2 цибулини;
– 2 морквини;
– сіль, перець до смаку.
Приготування:
- Цибулю і моркву очистьте, помийте та дрібно наріжте. Обсмажте на олії до напівготовності.
- Філе стегна наріжте маленькими шматочками. Додайте до овочів, перемішайте і готуйте 3 хвилини.
- Влийте бульйон і готуйте ще 10 хвилин. Додайте томатну пасту, сіль, перець і тушкуйте під кришкою 15 хвилин.
- Зробіть соус бешамель. Для цього на пательні розтопіть вершкове масло, всипте борошно і пасеруйте, помішуючи, кілька хвилин. Влийте вершки та розмішайте вінчиком до однорідності. Посоліть, поперчіть і через 1 хвилину вимкніть вогонь.
- Помідори чері помийте і розріжте навпіл.
- На дно форми для запікання налийте трохи соусу. Далі почергово викладіть листи лазаньї, м'ясну начинку і помідори чері.
- Зверху знову полийте соусом і запікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Філе стегна, запечене з часником
- Час: 50 хвилин
- Порцій: 4
Філе стегна, приготоване за цим рецептом, буде дуже соковитим / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 4 філе стегна "Супер Філео";
– 20 мілілітрів олії.
Для маринаду:
– 50 грамів майонезу 72%;
– 40 грамів меду;
– 30 грамів гірчиці;
– 30 мілілітрів олії;
– 10 грамів меленої паприки;
– 3 зубчики часнику;
– сіль, перець до смаку.
Приготування:
- Для маринаду змішайте в блендері мед, гірчицю, майонез і олію. Почистьте часник, пропустіть його через прес і додайте до суміші. Посоліть, поперчіть і злегка збийте все разом.
- Філе стегна злегка відбийте, покладіть у миску і залийте маринадом. Залиште щонайменше на 20 хвилин.
- Деко змастіть олією, викладіть на нього філе стегна та густо вкрийте м'ясо маринадом.
- Поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 35 – 40 хвилин. Якщо маринад при запіканні почне пригорати, прикрийте форму фольгою.
Смачного!