Про це повідомляє 9to5mac.
Виявляється, що з 2015 року Intel надає OEM-виробникам можливість самостійно управляти деякими параметрами чіпсетів. Зокрема, компанії можуть регулювати тактові частоти в режимі Turbo Boost для того, щоб пристрій залишався прохолодним під час роботи. Як результат, два комп'ютери з повністю ідентичними характеристиками можуть мати абсолютно різну продуктивність, адже все залежить від того, яку максимально допустиму температуру встановив виробник.
Правда, між обмеженнями режиму Turbo Boost і зниженням базової частоти процесора, як у випадку з новими MacBook Pro, є величезна різниця. Самі виробники стверджують, що неможливо передбачити, як саме користувачі будуть навантажувати пристрій в реальності.
Забудьте про те, що Apple, Dell, HP або будь-який інший OEM-виробник не знає, які робочі навантаження будуть виконувати їхні клієнти. Великі OEM-виробники точно в курсі, що роблять їхні професійні клієнти, тому що існує не так багато високопродуктивних додатків на ринку,
– зазначив експерт ExtremeTech Джоел Хруска.
Більше новин, що стосуються новин зі світу технологій, ґаджетів та штучного інтелекту, читайте у розділі Техно