Туристи в Болгарії більше не будуть отримувати на обід засохле печиво і розбавлену каву. Влада країни пообіцяла навести порядок в готелях, які працюють за системою "all inclusive", яку готельєри за кілька років "повністю спаплюжили". Невеликим і недорогим болгарським готелям взагалі заборонять працювати за цією системою.
Директор Болгарського агентства з безпеки продуктів харчування Йордан Войнов обрушився з різкою критикою на готельєрів, особливо на тих, хто працює за системою "all inclusive". В інтерв'ю виданню "Монітор" чиновник заявив, що за останні кілька років "у Болгарії повністю спаплюжили систему "all inclusive", яка у всьому світі є пріоритетом п'ятизіркових готелів".
За словами Войнова, все більше туристів в Болгарії обирають саме цю систему, оскільки вона виходить дешевше, але "за свої гроші туристи на полуденок отримують засохлі печива із розбавленою кавою і холодним чаєм".
"У Болгарії одно-і двозіркові готелі пропонують "all inclusive" за ціною 3-5 левів (1,5-2,5 євро) на людину в день, і, напевно, кожен розуміє, про яке харчування йдеться", - додав глава агентства з безпеки продуктів харчування.
Влада країни вирішила покласти цьому край і почала масштабні перевірки готелів. Войнов пообіцяв, що вже з наступного сезону всі місця, де пропонується "all inclusive", будуть проходити процедуру категоризації. А дрібні готелі в Болгарії і зовсім позбавлять права працювати за цією системою. "У них просто немає можливості підготовки достатнього асортименту страв", - пояснив чиновник. "Кухні готелів повинні мати можливості підготовки багатого асортименту страв, які прийнято пропонувати в системі "all inclusive" в усьому світі", - додав він.