Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      У Британії з'їли перший "синтетичний" гамбургер

      Голландський науковець Марк Пост в одному з лондонських ресторанів представив перший у світі бургер, який приготований з м'яса, вирощеного із стовбурових клітин.

      Щоб бургер мав кращий смак, м'ясо змішали з яєчним борошном і хлібними крихтами. Натурального кольору йому додали за допомогою бурякового соку і шафрану.

      Спробувати унікальну страву пощастило двом експертам у галузі гастрономії Джошу Шонвальду і Ханні Руетцлер.

      Вони відзначили, що страва мала приємний смак, але їй бракувало соковитості, в порівнянні із звичайною яловичиною.

      Команді науковців під керівництво Посту знадобилося 3 місяці, щоб виростити близько 20 тисяч окремих м'язових волокон. Коли волокна були готові, дослідники вручну зробили в них мікронадрізи, після чого спресували.

      Вартість проекту з виготовлення бургера вагою 140 грам склала 250 тисяч євро.

      "Корови вкрай неефективні, необхідно згодувати їм 100 грам рослинного білка, щоб отримати 15 грам тваринного", - розповів Пост виданню Guardian.

      За прогнозами вчених, м'ясо зі стовбурових клітин може з'явитися на прилавках супермаркетів вже через 10-20 років.
       

      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук