Щоб бургер мав кращий смак, м'ясо змішали з яєчним борошном і хлібними крихтами. Натурального кольору йому додали за допомогою бурякового соку і шафрану.
Спробувати унікальну страву пощастило двом експертам у галузі гастрономії Джошу Шонвальду і Ханні Руетцлер.
Вони відзначили, що страва мала приємний смак, але їй бракувало соковитості, в порівнянні із звичайною яловичиною.
Команді науковців під керівництво Посту знадобилося 3 місяці, щоб виростити близько 20 тисяч окремих м'язових волокон. Коли волокна були готові, дослідники вручну зробили в них мікронадрізи, після чого спресували.
Вартість проекту з виготовлення бургера вагою 140 грам склала 250 тисяч євро.
"Корови вкрай неефективні, необхідно згодувати їм 100 грам рослинного білка, щоб отримати 15 грам тваринного", - розповів Пост виданню Guardian.
За прогнозами вчених, м'ясо зі стовбурових клітин може з'явитися на прилавках супермаркетів вже через 10-20 років.