Щоб бургер мав кращий смак, м'ясо змішали з яєчним борошном і хлібними крихтами. Натурального кольору йому додали за допомогою бурякового соку і шафрану.

Спробувати унікальну страву пощастило двом експертам у галузі гастрономії Джошу Шонвальду і Ханні Руетцлер.

Вони відзначили, що страва мала приємний смак, але їй бракувало соковитості, в порівнянні із звичайною яловичиною.

Команді науковців під керівництво Посту знадобилося 3 місяці, щоб виростити близько 20 тисяч окремих м'язових волокон. Коли волокна були готові, дослідники вручну зробили в них мікронадрізи, після чого спресували.

Вартість проекту з виготовлення бургера вагою 140 грам склала 250 тисяч євро.

"Корови вкрай неефективні, необхідно згодувати їм 100 грам рослинного білка, щоб отримати 15 грам тваринного", - розповів Пост виданню Guardian.

За прогнозами вчених, м'ясо зі стовбурових клітин може з'явитися на прилавках супермаркетів вже через 10-20 років.