Таємницю приготування McDonald's розкрив американському телешоу Mythbusters ("Руйнівники легенд") на телеканалі Discovery. Як з'ясувалося, мережа фаст-фудів додає до своєї картоплі-фрі покращувачі та стабілізатори кольору, пише The Daily Mirror.
Вивчивши процес приготування картоплі-фрі, знімальна група з'ясувала, що нарізану у вигляді соломки сиру картоплю вмочують в декстрозу (природний підсолоджувач), щоб домогтися золотистого кольору під час смаження.
Потім у нього додають пірофосфат натрію (неорганічна харчова добавка-стабілізатор) з метою зберегти колір напівфабрикатів на шляху від фабрики до ресторану.
Як зазначається у відео, на виробництві нарізану картоплю перед відправкою обсмажують до неповної готовності, а потім заморожують.
Я знаю, про що ви думаєте. Ви запитуєте себе: чи взагалі це картопля?
— поставив глядачам питання ведучий передачі Грант Імахара.
Потім він нагадав, що McDonald's позиціонує страву як просту і натуральну, що складається тільки з картоплі, олії та солі.
Кореспондент передачі побував на фабриці, що виробляє картоплю-фрі для мережі швидкого харчування, з дозволу McDonald's. Метою візиту було розвінчання чуток про ненатуральність фірмової страви мережі ресторанів швидкого харчування.