Таке рішення 6 жовтня підписав губернатор Санкт-Петербурга Георгій Полтавченко, пише "Фонтанка".
Запаси сільськогосподарської продукції створюються з метою забезпечення продовольчої безпеки міста. Вони складаються із незнижуваного (недоторканного) і оперативного резервів зерна – жита і пшениці. Оперативні запаси можуть розпродаватися, зокрема, для регулювання ринкових цін на борошно і хлібобулочні вироби шляхом так званих зернових інтервенцій.
Читайте також: Росія готується до ядерної війни, – розвідка
Згідно із новою постановою, загальний обсяг запасів у найближчі три роки складе не менше 69,7 тис. т. Їх має вистачити на півтора місяці постачання 5,2 млн жителям із розрахунку 300 г хлібних продуктів на день. Незнижуваний запас у 31 тис. т розрахований на 20 днів одержання петербуржцями того ж 300-грамового пайка.