Найменший в Україні пиріжок з м’ясом спромоглися створити кухарі одного з ресторанів міста. В кожен крихітний чебурек, розміром 6 на 3 сантиметри, вмістилося фаршу аж пів кавової ложечки. Незважаючи на розміри, технологію національної страви кримських татар майстрам вдалося зберегти повністю.

"Це буде пробник чебурека, спробувавши який захочеться з'їсти багато і великих. Такий пробник, який повинен нести всі пропорції в тісті, в м'ясі, які має великий чебурек, і збуджувати бажання поїсти", - каже господарка свята Діляра Якубова.

За правилами кримськотатарської кухні, чебурек має бути розміром як жіноча долоня. А маленьких чебуреків на долоні поміщається 5 одночасно. Щоб зекономити час на приготуванні, кухарі вирішили смажити всі півтори сотні чебуреків одночасно. Для смаження використали найбільший казан, в якому в минулому році смажили найбільший чебурек діаметром у метр.

Щоб підігріти інтерес публіки до кулінарно-ювелірного виробу, в один з чебуреків замість фаршу поклали запрошення на каву до найкращого ресторану Євпаторії. Чи то запрошення виявилось занадто маленьким, чи то чебуреки були надзвичайно смачними - люди проковтнули чебуреки за лічені хвилини разом з сюрпризом. Свято чебуреків відбувається в Євпаторії другий рік поспіль. Наступного року кухарі планують здивувати кримчан та гостей півострова чебуреками з незвичайною начинкою.