Угорці давно славляться своєю гостинністю.

Порції угорських страв завжди великі, а наїдки дуже ситні.

Ще одна характерна риса місцевої кухні - велике розмаїття страв та невичерпна фантазія в їх приготуванні.

При цьому угорці використовують безліч приправ.

Найвідоміша страва - гуляш. Це вміло приготований густий суп, традиції якого сягають корінням ще в кочове минуле угорців.

До шедеврів угорської кухні можна віднести і лангош - коржик з дріжджового тіста, який смажать у киплячій олії.

Потім на нього накладають різноманітні начинки - цибулю, шинку, сир, гриби та багато іншого.

До слова, якщо будете в Будапешті, приділіть увагу не тільки тамтешній кухні, а й купальням та спа-центрам: столицю Угорщини називають бальнеологічною столицею світу.