Пошуком ідеального спирту вже багато років займаються провідні експерти спиртової галузі. Нашим вченим вдалося об'єднати світові досягнення в цій сфері і створити абсолютно новий продукт — спирт "Пшенична сльоза".
"Саме якість спирту, одного з головних компонентів горілки, впливає на її смак і самопочуття на ранок", - підкреслює міжнародний дегустатор Енді Томпсон. Він приїхав в Україну спеціально, щоб ознайомитися з новітньою розробкою вітчизняних фахівців. За словами Томпсона, наша горілка завжди користувалася авторитетом у світі. Однак спирт "Пшенична сльоза" здатний вивести якість українських міцних напоїв на принципово новий рівень. Той факт, що унікальний пшеничний спирт був створений в Україні, повністю закономірний. У нашій країні, багатій чорноземами, побудовано найбільше число спиртзаводів в світі і створена ціла школа висококласних фахівців. Випуск спирту "Пшенична сльоза" налагоджений на Залучанському спиртзаводі в Прикарпатті. Підприємство модернізовано спеціально для виробництва спирту нового покоління.
Залежно від рівня очищення, українські стандарти розрізняють чотири види спирту: "Екстра", "Вищої очистки", "Люкс" і "Пшенична сльоза". Серед них спирт "Пшенична сльоза" є найкращим за якістю, очищенням та смаковими характеристиками. Різниця між "Пшеничної сльозою" та іншими спиртами така ж, якби ми порівнювали автомобіль Tesla з виробами вітчизняного автопрому. На відміну від інших видів спиртів, "Пшенична сльоза" виробляється виключно з хлібного зерна — добірної пшениці з додаванням жита та ячменю. Інші види спирту виробляються, в основному, з кукурудзи і картоплі. Це стосується навіть спирту "Люкс", який традиційно використовують більшість виробників горілок. Ще одним секретом виробництва спирту "Пшенична сльоза" є багаторівневе очищення. У результаті цей спирт має неймовірно низький рівень альдегідів, сивушних масел, метилового спирту і інших шкідливих мікродомішок.
У чому ж переваги нового спирту для споживачів? "У спирті "Пшенична сльоза" значно знижено кількість мікродомішок, що гарантує відсутність похмілля і прекрасне самопочуття на ранок", — пояснює директор Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець.
У порівнянні з "Люкс", в спирті "Пшенична сльоза" удвічі зменшено вміст метанолу, який викликає головні болі. Як підкреслює Енді Томпсон, по чистоті спирт "Пшенична сльоза" значно перевершує навіть закордонні стандарти і має відмінні смакові характеристики. "Він ідеально чистий, з округленим ароматом і м'яким шовковистим смаком, — відгукується експерт. — Саме такий спирт потрібен для створення ідеальної горілки, яка буде найприємнішою у вжитку".
ПОКАЗНИК | НА ЩО ВПЛИВАЄ | НОРМА ДЛЯ ГОРІЛОК НА СПИРТІ РІЗНИХ СОРТІВ (ДСТУ 4256:2003) | |||
"ПШЕНИЧНА СЛЬОЗА" | "ЛЮКС" | "ЕКСТРА" | "ВИЩОЇ ОЧИСТКИ" | ||
Альдегиди, мг/дм3 | Викликають похмільний синдром | 3,0 | 4,0 | 6,0 | 8,0 |
Сивушні масла, мг/дм3 | Створюють неприємний запах і смак | 2,0 | 2,0 | 3,0 | 4,0 |
Ефіри, мг/дм3 | Надають невластивий запах | 2,0 | 5,0 | 7,0 | 10,0 |
Метиловий спирт, % | Викликає головний біль | 0,005 | 0,01 | 0,02 | 0,03 |