Пошуком ідеального спирту вже багато років займаються провідні експерти спиртової галузі. Нашим вченим вдалося об'єднати світові досягнення в цій сфері і створити абсолютно новий продукт — спирт "Пшенична сльоза".

"Саме якість спирту, одного з головних компонентів горілки, впливає на її смак і самопочуття на ранок", - підкреслює міжнародний дегустатор Енді Томпсон. Він приїхав в Україну спеціально, щоб ознайомитися з новітньою розробкою вітчизняних фахівців. За словами Томпсона, наша горілка завжди користувалася авторитетом у світі. Однак спирт "Пшенична сльоза" здатний вивести якість українських міцних напоїв на принципово новий рівень. Той факт, що унікальний пшеничний спирт був створений в Україні, повністю закономірний. У нашій країні, багатій чорноземами, побудовано найбільше число спиртзаводів в світі і створена ціла школа висококласних фахівців. Випуск спирту "Пшенична сльоза" налагоджений на Залучанському спиртзаводі в Прикарпатті. Підприємство модернізовано спеціально для виробництва спирту нового покоління.

Залежно від рівня очищення, українські стандарти розрізняють чотири види спирту: "Екстра", "Вищої очистки", "Люкс" і "Пшенична сльоза". Серед них спирт "Пшенична сльоза" є найкращим за якістю, очищенням та смаковими характеристиками. Різниця між "Пшеничної сльозою" та іншими спиртами така ж, якби ми порівнювали автомобіль Tesla з виробами вітчизняного автопрому. На відміну від інших видів спиртів, "Пшенична сльоза" виробляється виключно з хлібного зерна — добірної пшениці з додаванням жита та ячменю. Інші види спирту виробляються, в основному, з кукурудзи і картоплі. Це стосується навіть спирту "Люкс", який традиційно використовують більшість виробників горілок. Ще одним секретом виробництва спирту "Пшенична сльоза" є багаторівневе очищення. У результаті цей спирт має неймовірно низький рівень альдегідів, сивушних масел, метилового спирту і інших шкідливих мікродомішок.

У чому ж переваги нового спирту для споживачів? "У спирті "Пшенична сльоза" значно знижено кількість мікродомішок, що гарантує відсутність похмілля і прекрасне самопочуття на ранок", — пояснює директор Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець.

У порівнянні з "Люкс", в спирті "Пшенична сльоза" удвічі зменшено вміст метанолу, який викликає головні болі. Як підкреслює Енді Томпсон, по чистоті спирт "Пшенична сльоза" значно перевершує навіть закордонні стандарти і має відмінні смакові характеристики. "Він ідеально чистий, з округленим ароматом і м'яким шовковистим смаком, — відгукується експерт. — Саме такий спирт потрібен для створення ідеальної горілки, яка буде найприємнішою у вжитку".

ПОКАЗНИК

НА ЩО ВПЛИВАЄ

НОРМА ДЛЯ ГОРІЛОК НА СПИРТІ РІЗНИХ СОРТІВ

(ДСТУ 4256:2003)

"ПШЕНИЧНА СЛЬОЗА"

"ЛЮКС"

"ЕКСТРА"

"ВИЩОЇ ОЧИСТКИ"

Альдегиди, мг/дм3

Викликають похмільний синдром

3,0

4,0

6,0

8,0

Сивушні масла, мг/дм3

Створюють неприємний запах і смак

2,0

2,0

3,0

4,0

Ефіри, мг/дм3

Надають невластивий запах

2,0

5,0

7,0

10,0

Метиловий спирт, %

Викликає головний біль

0,005

0,01

0,02

0,03