“Карамель набагато витонченіший матеріал, ніж шоколад. Він блистить. Він має такі прозорі кольору, він переливається. І ми вирішили, що дійсно таку річ, як ялинка, можна виразити в карамелі і це буде набагато гарніше”, - сказав кондитер Валентин Штефаньо.
Для створення карамельної ялинки знадобилось 40 кілограмів цукру, вода і фарбники. Найважче було працювати над каркасом та оригінальними гілками ялинки. На це кондитер витратив майже увесь день. Найлегше робились ялинкові прикраси - теж виключно із карамелі.
“Матеріал нічим не відрізняється від якогось іншого. Його потрібно відчути, як з ним працювати, витримувати температурний режим обов'язково, щоб її не перегріти, щоб довести до потрібної температури, щоб вона була міцна”, - каже кондитер.
А ще ялинку прикрасять смачні карамельні льодяники, виготовлені за рецептом 1914 року. Солодке різдвяне диво тішитиме відвідувачів одного з торгових закладів міста.
Карамельна ялинка - частина соціального проекту допомоги неповносправним дітям. Гроші, зібрані за неї, підуть на оснащення кількох закладів пандусами.