У харчоблоці запорізької 55-ї артилерійської бригади нині хазяйнують місцеві волонтерки. Військові надали їм приміщення та приладдя, аби можна було приготувати якнайбільше овочевої продукції для фронту. Фермери привезли кілька центнерів овочів.

Найбільш затребуваною на фронті є борщова заправка. Її на вогнищі можна швидко перетворити на борщ, додавши кропу. У волонтерів вже відпрацьована технологія приготування цього продукту.

Військові кажуть: допомога волонтерів – просто неоціненна, бо гаряче харчування і вітаміни особливо необхідні солдатам взимку. Без них організм виснажується і вразливий до різних хвороб.

За рахунок волонтерів ми можемо забезпечувати не тільки ті підрозділи, які діють в АТО, але й ті, які прикривають південні наші кордони. Так, волонтери допомагають і в формі, і з теплими речами допомагають дуже добре, і дуже сильно допомагають урізноманітнити наше харчування як таке, те, що міністерство оборони поки не може дати,
— розповів заступник командира 55-ї артбригади.

Поміж іншого, волонтерки освоїли виробництво варення з гарбузів і апельсинів, бо хлопцям на передовій солодкого також хочеться. Задля них жінки готові працювати тут увесь вільний час. А якщо вдасться зібрати кошти на промислові овочерізки, то кількість продукції для фронту можна буде істотно збільшити.