Дослідження показують, що форма і спосіб нарізання продуктів можуть істотно впливати на сприйняття їхнього смаку. Наш мозок упевнений, що так, передає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.

Читайте також Виявляється, ми все життя робили не так: ці приправи та трави псують суп – не додавайте їх

Чи впливає спосіб нарізання їжі на її смак

У нещодавньому дослідженні вчені пояснили феномен посилення смаку цибулі та часнику, коли їх подрібнюють. За словами дослідників, акт подрібнення активує ферменти, які вивільняють ароматичні сполуки, посилюючи загальний смак.

Причому, чим дрібніше нарізані інгредієнти, тим більше вивільняється цих ароматичних речовин, що призводить до сильніших дегустаційних відчуттів.

Підкреслюють і важливість текстури харчових продуктів. Так, овочі округлої форми часто сприймаються як більш соковиті та привабливі, тоді як ті, що мають форму куба – як менш апетитні.

Тож спосіб нарізки їжі суттєво впливає не лише на візуальну привабливість, але й на сприйняття її смаку. Це підкреслює складний взаємозв'язок між хімією та психологією у формуванні нашого загального сприйняття їжі.

А ви знали? "Плачевну" операцію з нарізання цибулі можна значно прискорити.