Які сорти з кислинкою, а які солодкі та як обрати смачні мандарини, розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media. З цим лайфхаком ніколи не промахнетеся.

Читайте також Варити не треба: як швидко приготувати кускус і гречку – кулінарний лайфхак

Як вибрати якісні та солодкі мандарини

Якісний мандарин має добре пахнути. При цьому на ньому не повинно бути цвілі. Нерідко мандарини не пліснявіють, а підсихають – такі плоди брати також не варто. Залежані мандарини втрачають свої властивості.

Перш за все потрібно дивитися на сорт:

  • турецькі – кислі,
  • марокканські – вони солодкі, більш круглі та яскраві,
  • іспанські – теж солодші.

За словами фахівців, під час вибору мандарина слід спиратися і на:

  • запах;
  • зовнішній вигляд плоду;
  • наявність цвілі.

Лайфхак

У свіжих та смачних мандаринах м'якуш має легко відділятися від шкірки – це свідчить про стиглість фрукта. Однак, якщо мандарин стиснути в руці і м'якуш виглядає зморщеною, це може бути ознакою того, що фрукт зберігався протягом тривалого періоду. Варто уникати мандаринів, які здаються сухими, оскільки це може призвести до втрати соковитості м'якуші.

Експерти підтвердили, що хоча мандарини мають захисну шкірку, яка захищає їх від тепла та світла, з часом їхні органолептичні властивості та вміст вітамінів погіршуються. Тривале зберігання може погіршити якість фруктів.

Сподобався лайфхак? Тоді дізнайтеся, як подрібнювати варені яйця одним рухом – треба лише одну річ і 15 секунд.