Австрійцям, голландцям та чехам особливо смакує м’ясо: до пива вони подають свинину та ковбаски. Бельгійці та британці люблять заїдати пиво солоними і гострими сирами, рибою та м’ясними пирогами.
У Німеччині хмільне пиво іде однаково добре під будь-яку закуску: ковбаски та сир, курку та копченості, солоні горішки і навіть фрукти. Українці поруч з горішками та сухариками особливо полюбляють до пива в’ялену рибу та раки.
Знавці радять не порушувати насолоду від пива солоним смаком риби. А от сам хмільний напій не зіпсує жодної страви: свинина в пиві, курка в пиві, гриби в пиві, риба у пивному тісті – це далеко не весь перелік кулінарних шедеврів.
Читайте також: Що спільного у музики і пива
Нікого сьогодні не здивуєш і різноманітними тістечками та тортами на пиві. У американській Вірджинії зі світлого пива виготовляють навіть морозиво. Світовим досягненням здивували світ дублінські пивомани: на приготування 140-кілограмового різдвяного пудингу у них пішло рекордних 13 літрів темного густого пива.