Насправді, все залежить від того, на яку страву вариться картопля. Тож, як правильно варити картоплю – у холодній чи киплячій воді – розповідає 24 Канал з посиланням на Glamour.

Читайте також Чому в фарш для котлет не можна додавати жовток

У яку воду кидати картоплю

Методи приготування картоплі в окропі чи холодній воді майже завжди дають однакові результати.

  • У мундирах картоплю варять лише у холодній воді.
  • Очищені картоплини слід варити в киплячій воді.

Варіння картоплі в окропі зберігає її поживну цінність. Процес створює крохмальну оболонку на картоплі, що дозволяє їй зберегти майже всі вітаміни. Температура води не має суттєвого впливу на смак кінцевої страви.

Людей часто цікавить як варити картоплю для супу – експерти рекомендують додавати нарізану кубиками картоплю в киплячу воду на повільному вогні. Важливо, щоб картопля була останнім інгредієнтом, який додається в суп, оскільки її менший розмір дозволяє їй швидко зваритися.

Як правильно варити картоплю в каструлі: нюанси

  • Використовуйте каструлю з товстим дном – щоб овоч не пригорів.

  • Готуйте в мінімальній кількості води – вона має покривати картоплю на 3 сантиметри.

  • Соліть на початку варіння.

  • Беріть картоплю приблизно однакового розміру, якщо готуєте її в мундирі, якщо ж шматочками, то вони мають бути приблизно такого ж розміру, як волоський горіх.

Також не забувайте, що для пюре потрібно використовувати тільки підігріте молоко – якщо воно буде холодним, то картопля незабаром посиніє.

Цікаво: навіщо перед варінням яйця проколювати голкою.