Економісти пояснюють, нині в Україну заморський делікатес постачають як заморожену сировину. А от фасують ікру та закатують баночки вже у нас. Позначитися на вартості може ще й спекулятивний фактор.

Цього року в новорічну ніч українці ласуватимуть більш дорогою, але і більш якісною ікрою. Згідно досліджень виробники цього року вирішили не хитрувати, а розсипати розморожений проект згідно державних стандартів.

Там де написано, що там червона ікра – там і є червона ікра, але сам продукт може бути різної якості. Червона ікра – продукт дорогий. І економія на 1-2 грамах для виробника може принести суттєвий дохід. Хоча певні відхилення по масі допускаються,
— зазначає керівник відділу тестування Центру споживчих експертиз "Тест" Ніна Кільдій.

Відхилення в плюс явище рідкісне. Аби здешевити продукт виробники зменшують вагу. Наприклад, замість стандартних 120 грамів пропонують 100 і навіть 60 грамів.

Не зловживають й хімічними добавками, кажуть експерти. Обирати рекомендують перевірених виробників. Не купувати делікатес на стихійних ринках та на вагу.

Нині ціна новорічного делікатесу коливається в діапазоні від 80 до 200 гривень за баночку.

Читайте також: На скільки з 1 грудня у Києві подорожчає хліб