Такі зміни запроваджують, аби уникнути скупчення людей, а відтак – потенційного зараження COVID-19. Про це повідомив голова федерації готельєрів Туреччини Сурурі Чорабатир в інтерв'ю "РИА Новости".
Радимо прочитати Відпустка-2020: як організувати відпочинок у Туреччині та скільки це буде коштувати
Він зауважив, що система "все включено" і стандарти харчування в готелях залишаються такими, як і були. Однак вносяться деякі зміни саме щодо шведського столу.
Відтак, за новими правилами, персонал готелю накладатиме їжу і приноситиме її гостям з буфету. Крім цього, за словами Сурурі Чорабатира, посуд і столові прибори в готелях дезінфікуватимуть відповідно до особливих правил, які розробило Міністерство охорони здоров'я Туреччини.
"Правила, розроблені в країні для боротьби з коронавірусом, спрямовані на максимальний захист туристів від інфекції", – додав він.
Що відомо про відпочинок в Туреччині в умовах пандемії
Туристичний потік з України до Туреччини розпочався з 1 липня. Українці можуть в'їжджати в країну та повертатися назад без обмежень. Втім для того, щоб потрапити на територію Туреччини, потрібно мати страховку, яка покриває COVID-19.
За новими правилами, ресторани в готелях працюватимуть з-за скла. Всі працівники зобов'язані носити маски, а також регулярно проходити медичні огляди та робити тестування на коронавірус. Також скрізь проводиться температурний скринінг.
В приміщеннях туристи також повинні перебувати в масках і дотримуватися дистанції. Відстань між столами збільшується і за столом може сидіти не більше, ніж 4 особи.
У готелях збільшилась кількість медичного персоналу. У медичних кабінетах є набори необхідних лікарських засобів та швидкі тести для діагностики коронавірусної інфекції.
Відпочинок у Туреччині у 2020 році: ціни / Інфографіка 24 каналу