А львівські ресторації, повірте, вміють дивувати: тут ви знайдете страви на різний смак і гаманець. А Освіта 24 у межах рубрики "Скажи мені по-галицьки" розкаже, як не прогадати.

Дивіться також Вендлини, хабліна і карманадля: дегустуємо смачне їджинє у галицькій ресторації

Які страви "зачаїлися" у львівській ресторації

Так як вендли́ни, хабліну і зупу ми вже продегустували, у сьомій добірці йдемо дегустувати бульбу в кібелику, клю́ски і мізерію в іншу файну ресторацію.

  • Бульба – картопля;
  • потра́ва – страва;
  • кібелик – глечик;

Так, як ви завітали до іншої ресторації, замовляйте вже не філіжанку кави, а міцної гербати. Ну і, звісно, до неї шось погамати.

  • герба́та – чай;
  • га́мати – їсти;

Якщо м’ясо вам вже не пахне, то дегустуйте бульбу в кібелику і клю́ски. Ну і до них натуральний ква́рґель.


Страви у львівській ресторації / "Бойківська гостина"

  • клю́ски – варене тісто, галушки;
  • ква́рґель – сільський твердий солений сир;

Дивіться також Андрути, цвібак і штрудель: яку смакоту ви скуштуєте тілько ві Львові

Можете ще скуштувати тутешню мізерію. І до неї запашний хліб, який подають просто у бритванці.

  • мізерія – салат;
  • бритва́нка – металева форма для випікання хліба в печі;

Вантух сильно не набивайте бараболькою, бо на вас ще чекають мециї – які мінімум – сирник з конфітурою з драпаків.


Делікатеси у львівській ресторації / фото atlas

  • ва́нтух – живіт;
  • барабо́ля – картопля;
  • мециї – делікатеси;
  • конфіту́ра – желеподібне варення;
  • драпаки́ – ожина;

Тільки питайте, чи їх не зробили з зелепуг, бо будете потім як дзя́мдзя.

  • зелепуги – недозрілі фрукти;
  • дзя́мдзя – той, хто поволі їсть;

А якщо ви вже надегустувалися, в ресторації вам нудно і ви вже чуєте фестини в сусідній забігайлівці – виділяйте ще час і місце у шлунку.

В наступній добірці йдем дивитися, що ві Львові пропонують місцеві кнайпи. Особливо в підземеллі.