Знавці радять пити пиво з кухлів лише тоді можна сповна відчути смак напою. Якщо, приміром, пити з пляшки, через вузьку горловину пиво не потрапляє однаковою мірою на всі смакові рецептори язика.
У країнах з високою культурою споживання, більшість продукції реалізують, як правило, на розлив, і лише невелику частину — закорковують у пляшки.
Хвацькі маркетологи давно "розкусили" ще один секрет, що важливий не лише вміст посудини під пиво, а й форма.
Кухоль прямої циліндричної форми середньостатистичний відвідувач бару спустошує помітно довше, ніж кухоль такого самого об’єму розширений доверху.
Читайте також: Історія пива: з чого варили напій найдревніші народи
Британські вчені дійшли висновку, що людині просто важче "на око" визначити пропорцію випитого пива в посудині неправильної форми. До слова, страх перед порожнім пивним кухлем навіть має спеціальний термін — соноселікафобія.
Для повсякденного вжитку фахівці рекомендують посудини з натуральних матеріалів — скла, кераміки, дерева на противагу металевим чи пластиковим ємкостям, які поповнюють розлите в них пиво своїм багатим хімічним складом.
У давнину пиво пили з різних посудин, іноді екзотичних, виготовлених зі шкіри чи каменю, а у випадку древніх германців навіть з черепів убитих у бою ворогів.