На засіданні 20 травня уряд прийняв рішення про перехід до другого етапу послаблення карантину, повідомляє 24 канал. Згодом постанову головного санітарного лікаря Віктора Ляшка про відновлення роботи готелів опублікувало Міністерство охорони здоров'я.
Читайте також Карантин в Україні офіційно продовжили до 22 червня
Відповідно до цього, з 22 травня в Україні дозволили відновити роботу готелям. Однак працівники та люди, які у них зупинятимуться, повинні дотримуватися певних обмежень.
Рекомендації для роботи готелів
- усі працівники готелю перед початком роботи повинні проходити температурний скринінг;
- у вестибюлі та коридорах повинні бути встановлені антисептики. А також вказівники до них;
- обмежити перебування відвідувачів у вестибюлі закладу до не більше, ніж однієї людини на 10 квадратних метрів;
- відвідувачі та люди, які проживають у готелях, зобов’язані носити респіратор або маску за межами кімнати;
- наразі заборонено користуватися конференц-залами, фітнес- та спа-центрами;
- харчування в готелях може бути організоване шляхом доставки їжі в номери за попереднім замовленням або в ресторанах готелів, однак тільки на літніх майданчиках. Обов’язковим залишається дотримання дистанції у щонайменше 1,5 метра між столами й розміщення максимально чотирьох клієнтів за одним столом (без врахування дітей віком до 14 років);
- тимчасове відсторонення від роботи людей з групи ризику, тобто людей віком від 60 років та тих, у кого є хронічні захворювання;
- при появі симптомів респіраторного захворювання чи підвищеної температури в особи, яка проживає в готелі, її слід ізолювати у кімнаті до отримання консультації медичного працівника;
- в готелі слід щогодини проводити вологе прибирання в місцях найбільшого скупчення відвідувачів.
Рекомендації для роботи готелів / Інфографіка 24 каналу
Чого ще стосуються послаблення карантину
- з 25 травня дозволили відновити роботу дитячих садочків;
- з 22 травня знову курсуватиме громадський транспорт;
- можуть відновлювати роботу фітнес-зали;
- дозволили провести зовнішнє незалежне оцінювання.