Про це повідомляє Центр новин ООН.
За словами шеф-кухаря ООН Дена Лопеса, який відповідає за харчування всіх співробітників секретаріату ООН в Нью-Йорку, готуватися до події розпочали у січні.
Кулінари розробляли меню, уточнюючи переваги й обмеження в їжі президентів.
"Нагодувати чотири тисячі людей, мабуть, легше, ніж 170-190 глав держав, оскільки звичайно немає такої суворої системи безпеки", — каже Лопес.
Потім кухарі проводять дегустацію вина і страв та вирішують, що готуватимуть для президентського ланчу.
"Тут в ООН вони воліють класичну французьку кухню. Якось ми готували veal en papillote, chicken mousseline, фуа гра. Вони люблять баранину, телятину, філе міньйон — у всякому разі, за 12 років моєї роботи тут, ці страви були присутні в меню. Ми готуємо щось рибне, щось вегетаріанське", — розповів Лопес.
Читайте також: Порошенко розгулює Нью-Йорком пішки через сильні затори