Курятина – чудовий вибір для святкового меню. Вона універсальна та легка в приготуванні, інформує 24 Канал. Тарталетки, салати чи інші закуски – кожна страва стане частиною спогадів про яскраві вечори у колі найближчих.

Цікаво Курячі гомілки, що пахнуть святом: 4 особливі ідеї для новорічного столу

Готуйте легко, смачно і без зайвих клопотів з "Наша Ряба Зручна"

Свята – це час радості, затишку та смачних страв. Але хто сказав, що приготування має забирати багато часу та сил? Лінійка продуктів "Наша Ряба Зручна" створена для кулінарних шедеврів, для приготування яких не потрібно докладати багато зусиль. До неї входять стрипси з філе, філе для відбивної, фарш "Соковитий" та фарш "Філейний" – ідеальні інгредієнти для будь-якої страви.

Усі продукти вже нарізані або помелені, що дозволяє заощадити час не лише на приготуванні, але й на прибиранні кухні. Завдяки цьому можна експериментувати зі стравами та дивувати гостей, не витрачаючи години на підготовку.

А найголовніше, що "Наша Ряба" – це сучасні технології виробництва, переробки та пакування продукції, досвід найкращих світових практик. Все це дозволяє забезпечувати високий рівень якості та безпечності продукції. Тому "Наша Ряба" – надійний вибір мільйонів українців уже понад 20 років. 96% українців знають ТМ "Наша Ряба", а кожен другий обирає її для приготування улюблених страв. Спробуйте приготувати за цими рецептами – і переконайтеся, що створювати страви можна без зайвих турбот!

Салат "Віночок"

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 4

Святкові акорди / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 500 грамів курячих стрипсів "Наша Ряба";
– 100 грамів жовтого сиру;
– 100 грамів консервованого ананаса;
– 50 грамів волоських горіхів;
– 2 варених яйця;
– 3 столові ложки майонезу;
– 1 столова ложка оливкової олії (для обсмаження);
– 1 великий пучок свіжого кропу (для декорування);
– сіль, перець до смаку;
– гранат для декорування.

Приготування:

  1. Курячі стрипси наріжте на кубики, посоліть та поперчіть.
  2. Обсмажте м’ясо на оливковій олії до золотистої скоринки (близько 7 – 10 хвилин), охолодіть та подрібніть ножем.
  3. Ананас наріжте на кубики, сир натріть на великій тертці. Яйця відваріть та наріжте кубиками.
  4. У великій мисці змішайте обсмажені курячі стрипси, яйця, ананас, сир і подрібнені волоські горіхи.
  5. Додайте майонез та акуратно перемішайте інгредієнти.
  6. Викладіть салат у вигляді вінка на плоску тарілку.
  7. Щедро покрийте салат дрібно нарізаним кропом, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні. Страву прикрасьте зернами гранату.
  8. Поставте в холодильник на 1 – 2 години для кращого просочення.

Тарталетки з сиром, куркою та гранатом

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4

Улюблена закуска / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 400 грамів курячого фаршу "Філейний" ТМ "Наша Ряба";
– 150 грамів твердого сиру;
– 12 тарталеток;
– 2 столові ложки сметани;
– 2 зубчики часнику;
– сіль до смаку;
– перець до смаку;
– зерна граната до смаку;
– свіжий кріп для декору.

Приготування:

  1. Обсмажте курячий фарш на сковороді, додайте сіль, перець і пропущений через прес часник.
  2. Змішайте фарш зі сметаною та дайте охолонути.
  3. Натріть твердий сир на дрібній тертці та змішайте з охолодженим фаршем.
  4. Наповніть готові тарталетки сумішшю, прикрасьте зернами граната та гілочками кропу.

Салат з курячими стрипсами та ананасом

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 4

Курочка та ананас – чудовий дует / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 500 грамів курячих стрипсів ТМ "Наша Ряба";
– 200 грамів консервованих ананасів;
– 200 грамів сметани або майонезу;
– 150 грамів твердого сиру;
– 100 грамів зерен граната;
– 4 варені яйця;
– сіль до смаку
– олія для смаження.

Приготування:

  1. Розігрійте пательню з олією. Обсмажте курячі стрипси до готовності.
  2. Консервовані ананаси наріжте кубиками, попередньо зцідивши сік.
  3. Натріть твердий сир на дрібній тертці.
  4. Очистьте варені яйця та натріть їх на тертці.
  5. У порційні склянки або креманки викладайте шари: курячі стрипси, сметану або майонез, ананаси, яйця, сир. Кожен шар трохи підсоліть до смаку.
  6. Зверху прикрасьте зернами граната.

Святковий пиріг з фаршем

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Знаменитий на весь світ пиріг / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 500 грамів фаршу "Соковитий" ТМ "Наша Ряба";
– 2 листи готового листкового тіста;
– 1 середня цибулина;
– 2 зубчики часнику;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 1 чайна ложка прованських трав;
– сіль до смаку;
– перець до смаку;
– яйце для змащування.

Приготування:

  1. На розігрітій пательні обсмажте курячий фарш з нарізаною цибулею, часником, прованськими травами, сіллю та перцем до готовності.
  2. Розкачайте перший лист тіста та викладіть його у форму для випікання, зробивши бортики.
  3. Викладіть готовий фарш рівним шаром на тісто.
  4. Виріжте з тіста смужки і викладіть їх на пиріг, щоб утворилася сітка. Якщо на це бракує часу, тоді накрийте пиріг листом тіста, защипніть краї, зробіть кілька надрізів для виходу пари.
  5. Змастіть верх пирога збитим яйцем.
  6. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 – 35 хвилин, поки пиріг не стане золотистим.

Курячі рулети фаршировані шпинатом та сиром

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 4

Задоволення у кожному шматочку / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 500 грамів філе для відбивної ТМ "Наша Ряба";
– 200 грамів шпинату;
– 150 грамів кремового сиру;
– 50 грамів твердого сиру;
– 2 зубчики часнику;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 чайна ложка солі;
– 1 чайна ложка чорного меленого перцю;
– 1 чайна ложка паприки;
– зелень для декору – до смаку.

Приготування:

  1. Куряче філе посоліть, поперчіть та приправте паприкою з обох боків.
  2. Якщо використовуєте заморожений шпинат, розморозьте його та відіжміть зайву рідину. Свіжий шпинат промийте, просушіть і злегка протушіть на сковороді до м'якості.
  3. Подрібніть шпинат, змішайте з кремовим сиром, натертим твердим сиром та подрібненим часником.
  4. На кожен шматок курячого філе викладіть 1 – 2 столові ложки начинки, рівномірно розподіляючи її по поверхні.
  5. Згорніть філе в рулет, закріпивши зубочистками або кулінарною ниткою.
  6. У сковороді розігрійте оливкову олію, обсмажте рулети з усіх боків до рум'яної скоринки (приблизно 2–3 хвилини з кожного боку).
  7. Викладіть обсмажені рулети у форму для запікання, накрийте фольгою та запікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 20 – 25 хвилин.
  8. Видаліть зубочистки або нитку, викладіть рулети на тарілку, прикрасьте свіжою зеленню.

Натхнення для смачних страв завжди поруч! Підписуйтеся на сторінки ТМ "Наша Ряба" в Instagram та Facebook.