Окрім презентабельних, модернізованих та цікавих ресторанів, у Києві ще збереглися заклади з давньою історією, які вже встигли стати легендарними. Навіть попри те, що концепція закладу змінилася, а інтер'єр та екстер'єр зазнав деяких змін, все ж таки ці ресторани ще досі відчиняють двері для своїх гостей, повідомляє 24 канал.
До теми З 5 червня в Україні кафе та ресторани почнуть приймати відвідувачів всередині
Ресторани Києва, які збереглися з минулого століття
Ресторан "Прага"
Адреса: вулиця Академіка Гнатюка, 5.
На території ВДНГ розташований легендарний ресторан "Прага", який працює і досі. В закладі можна скуштувати смачні страви та повністю відчути всю історичність місця. Ресторан "Прага" з'явився на початку 1950-х років в комплексі "Виставка досягнень народного господарства".
Легендарний ресторан Києва
Комплекс ВДНГ містив близько 200 будівель, алеї і ставки, ресторани і кафе. Ресторан "Прага" серед усіх інших був найпопулярнішим. На той час у ресторані готували страви чеської, німецької та української кухонь, і навіть пропонували імпортне чеське пиво. Популярними стравами ресторану були: картопляний суп, м'ясні страви, шніцель, шпикачки (вид ковбаси).
Меню в ресторані "Прага"
Ресторан "Дніпро"
Адреса: вул. Хрещатик ½.
Ресторан з великою історією, якому близько 60 років, розташований в готелі "Дніпро". Це був ресторан першого класу, який належав лінії "Інтурист". Інтер'єр закладу прикрашали керамічні тарілки ручної роботи, які ще досі в мережі згадують відвідувачі. За їхніми словами, такого посуду, як в готелі "Дніпро" більше ніде раніше вони не зустрічали. У ресторані працювали офіціанти і кухарі високого рівня.
Сьогодні ресторан "Дніпро" належить готелю "Дніпро". У закладі можна спробувати вегетаріанську, європейську, середземноморську, українську та авторську кухні.
У ресторані "Дніпро" можна смачно поїсти
Ресторан "Верховина"
Адреса: проспект Перемоги, 135
Незвичний екстер'єр ресторану був розроблений найкращими архітекторами СРСР з метою перенести дух українських Карпат до столиці. Саме такі ресторани на Гуцульщині будують і досі. Для будівництва використовували камінь і дерево, що лише підкреслило назву закладу.
Інтер'єр ресторану оздоблений карпатськими мотивами: дерев'яні меблі, різьблені стовпи, перегородки з рельєфами, фігурки з дерева, килими ручної роботи, вишиті рушники і серветки. На підлозі і стінах винного льоху була кам'яна кладка. З вікон другого поверху відкривався вид на озеро і лісопарк.
В ресторані "Верховина" подавалася українська кухня з традиційними гуцульськими стравами. Свого часу місце славилося гучними прийомами і бенкетами відомих особистостей. Сьогодні цей ресторан належить готельному комплексу.
Ресторан "Верховина" з давньою історією
Ресторан "Вітряк"
Адреса: академіка Глушкова, 11
Ресторан "Вітряк" відкрили у 1967 році. Колоритний ресторан був оформлений в національній стилістиці, а його головною прикрасою став 18-метровий млин. В ресторані знаходилися 2 великі зали: основний зал, місткістю 150 осіб та камінний зал, місткістю 180 осіб. Ресторан пропонував страви української та європейської кухонь.
Тепер на проспекті Глушкова, 11 знаходиться Mill Hub. У спадок від "Вітряка" йому дістався великий млин, який пояснює першу частину назви нового ресторану. "Mill" в перекладі з англійської – означає вітряк.
Ресторан "Вітряк" став легендарним
Ресторан "Дубки"
Адреса: вулиця Стеценка, 1/3.
Ресторан "Дубки" належить до творінь в етнографічному стилі радянського часу. Свою історію ресторан веде ще з 1969 року, і користується високою популярністю у киян і гостей столиці.
Але етнографія тут не українська, а класична середньовічно-європейська. Заклад стилізований під XVII століття: багато масивного дерева, каменю і кування. Меню в ресторані "Дубки" задовольнить і вегетаріанців, і любителів смачного шматка м'яса.
Ресторан "Дубки" досі тішить своїх відвідувачів