Сніданок – не просто про їжу. Це – ранковий ритуал для гарного настрою, зазначає 24 Канал. Той самий повербанк, який підзаряджає організм енергією й силою. Як-то кажуть: "як поснідаєш, так день і проведеш".
Читайте також "І справжнім друзям не забудь, подзвони": рецепти для барбекю з найріднішими
Серед переваг збалансованого сніданку варто виділити:
- покращення мозкової діяльності – думки бігають-літають, завдання розв'язуються, як по маслу, а дедлайни закриваються зі швидкістю світла;
- стабілізацію нервової системи – не відразу після пробудження увірватися у вир нового дня, а взяти паузу, налаштуватися на активність, посмакувати й побути у тиші або з улюбленою музикою;
- зменшення кількості переїдань на ніч. І відповідно, покращення форми – якщо організм отримає все необхідне протягом дня, в тому числі вранці, вночі ви не будете бігати до холодильника.
- бонуси для здоров'я – зокрема, покращення обміну речовин та зниження ризику низки захворювань;
- покращення настрою – коли ви ситі, світ стає добрішим, вже не дратують такі дрібниці життя, як-от ранкові затори або черга до ліфта в офісі.
Отож, підготували для вас добірку оригінальних сніданків, які допоможуть зарядитися енергією та хорошим настроєм на цілий день!
Вівсяномлинець – легкий та поживний сніданок
Класична вівсянка – це добре, проте вівсяномлинець – ще краще. Він ідеально підійде, якщо каша вже набридла. Такий сніданок стане чудовим початком дня, який вже нічого не зможе зіпсувати. Начинки можуть бути різними, проте з шинкою та сиром, а також соусом Часниковий ТМ Руна – цей сніданок зможе здивувати поєднанням смаків.
Вівсяномлинець зарядить енергією на весь день / Фото ТМ Руна
Інгредієнти (на 2 порції):
– 4 столові ложки соусу Часниковий ТМ Руна;
– 100 мілілітрів води;
– 70 грамів твердого сиру;
– 70 грамів шинки;
– 4 яйця;
– 4 столові ложки вівсянки;
– 1 столова ложка олії;
– сіль до смаку.
Як приготувати:
- Вівсянку потрібно подрібнити блендером та пересипати її у глибоку миску, додати яйця, сіль і соняшникову олію. Перемішуючи, поступово вливати воду, активно змішуючи масу виделкою, щоб не утворювалися грудочки. Додати соус Часниковий ТМ Руна.
- Отриману суміш залишити на 10 хвилин, щоб вівсянка ввібрала у себе достатньо вологи, а тісто стало густішим. Ідеальна консистенція має нагадувати густу сметану.
- Поставити сковорідку на середній вогонь, додати олії та дати їй нагрітися. Використовуючи половник, налити тісто на пательню, розподіляючи його рівномірно по поверхні. Смажити млинець до золотистої скоринки з обох сторін.
- Готовий млинець змастити соусом Часниковим, викласти нарізані на довільні шматки шинку і сир. Скласти млинець конвертиком.
Шакшука – ідеальний вибір для смачного сніданку
Хочеться поекспериментувати, але в холодильнику є лише овочі та яйця? Це не біда, адже ці інгредієнти чудово складають у неймовірно смачну страву – шакшуку. Тушковані овочі, яйця і пряний соус Лечо ТМ Руна – комбо, яке захочеться повторити не лише зранку.
Шакшука стане чудовою альтернативою класичній яєчні / Фото ТМ Руна
Інгредієнти (на 2 порції):
– 485 грамів соусу Лечо ТМ Руна;
– 4 яйця;
– 3 помідори;
– 1 перець солодкий;
– половина цибулини;
– 1 зубчик часнику;
– олія для смаження;
– спеції, сіль та перець до смаку.
Як приготувати:
- Почистити та дрібно нарізати цибулю, обсмажити її на розігрітій з олією сковороді. Додати порізаний кубиками солодкий перець.
- Коли овочі стануть м'якими, додати порізаний часник.
- Помідори почистити від шкірки: для цього їх потрібно ошпарити або занурити на декілька секунд в окріп. Очищені помідори порізати кубиками і додати до решти засмажки на сковороду, присмачити улюбленими спеціями, сіллю та перцем.
- Довести овочеву суміш до кипіння та додати соус Лечо ТМ Руна.
- Зробити 4 заглиблення ложкою та розбити туди 4 яйця. Зменшити вогонь і тушкувати страву. Шакшука готова, коли білок повністю схопиться, але жовток ще лишиться рідким.
Запечена груша з соусом Журавлинний – для любителів солодких сніданків
Запечена груша стане чудовим вибором для тих, хто надає перевагу фруктам на сніданок. У поєднанні з соусом Журавлинним ТМ Руна вона матиме особливий солодкий смак з ягідною кислинкою, що створить вау-ефект.
Запечена груша з соусом Журавлинний / Фото ТМ Руна
Інгредієнти (на 2 порції):
– соус Журавлинний ТМ Руна до смаку;
– 3 груші;
– 100 грамів сиру дорблю:
– 50 грамів волоського горіха;
– 30 мілілітрів меду;
– 4 – 5 гілочок тим'яну.
Як приготувати:
- Розрізати груші навпіл, чайною ложкою вийняти серединку. Туди вкласти сир, посипати подрібненими горіхами.
- Полити груші медом та покласти зверху тим'ян.
- Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати страву впродовж 20 – 30 хвилин.
- Перед подачею сніданку полити Журавлинним соусом від ТМ Руна.
Бургер в круасані – для тих, хто хоче смачно і ситно поїсти зранку
Якщо складно вибрати між круасаном та улюбленим бургером, варто спробувати поєднати ці дві страви та приготувати круасан-бургер. Такий мікс смаків точно не залишить нікого байдужим. Соус Бургер від ТМ Руна стане у пригоді для приготування соковитого сніданку з особливим смаком.
Бургер в круасані – це дуже смачно і ситно / Фото ТМ Руна
Інгредієнти (на 6 порцій):
– 440 грамів соусу Бургер ТМ Руна;
– 500 грамів курячого філе;
– 50 грамів свіжого кропу (подрібненого);
– 6 готових заморожених круасанів;
– 6 скибочок сиру;
– 2 мариновані огірки;
– 1 помідор;
– 1 авокадо;
– 1 синя цибуля;
– свіжий салат – декілька листочків.
Як приготувати:
- Готові заморожені круасани приготувати згідно з інструкцією на упаковці.
- В окремій мисці з'єднати фарш, сіль, кріп та ретельно перемішати до однорідної структури. Зробити подовгуваті котлети та підсмажити на сковорідці до готовності. Коли вони вже майже готові, покласти на котлети скибочки сиру, щоб він злегка розплавився.
- Огірки, помідор, авокадо та цибулю порізати на скибочки.
- Готові круасани розрізати вздовж та підсмажити серединку до золотистого кольору.
- Скласти круасан: соус Бургер ТМ Руна, листя салату, цибуля, авокадо, помідор, котлета з сиром, мариновані огірки, закрити верхньою частиною круасана і зафіксувати шпажкою для зручності.
Приділіть вранці час собі, приготуйте особливі сніданки за нашими рецептами та поїжте нормально!