Якщо класичні рецепти вже не вражають, рекомендуємо спробувати салат, приготовлений із курячих гомілок та полуниці, зазначає 24 Канал. Це літнє комбо не лише здивує особливим поєднанням смаків, але й стане черговим підтвердженням, що соковиту гомілку можна поєднати практично з будь-якими інгредієнтами.

Спробуйте також Досконалі страви для смачного літа: унікальна добірка рецептів з курячими гомілками

Смачно, соковито та без зайвого клопоту

Курячі гомілки – найуніверсальніша основа для будь-яких страв. Ба більше – з ними можна приготувати абсолютно все, на що вистачить фантазії. Найпростіший спосіб переконатися в цьому – поєднати гомілки з найбільш неочікуваними сезонними продуктами, як-от полуниця і листя салату.

Такий салат викличе справжній фурор, адже це незвично, яскраво, легко та дуже апетитно. М'ясо гомілки має насичений смак та соковитість, тому це та частина птиці, з якою неможливо прогадати.

І нехай нікого не лякає потреба відділяти м'ясо гомілки від кісточки. Це займе лічені хвилини, кожна із яких буде повністю виправдана при дегустації салату.

Однак, щоб результат був бездоганним, слід обирати продукцію від надійного виробника курятини. Саме таким є ТМ "Наша Ряба". Українські сім'ї довіряють бренду вже понад 20 років, а його впізнаваність вражає – про "Наша Ряба" знають 96% українців, й саме вона є вибором кожного другого покупця в межах країни.

А як зробити так, щоб курячі гомілки ТМ "Наша Ряба" гармонійно поєдналися з літніми ягодами, розповідаємо у простому покроковому рецепті.

Салат з куркою, полуницею та листям салату

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Готуємо літній салат з курячих гомілок та полуниць / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. У курячих гомілках відділіть м'ясо від кістки. Для цього скористайтесь гострим ножем і дощечкою.

  2. Наріжте м'ясо смужками. Додайте до нього пропущений через прес часник, чебрець, 35 грамів оливкової олії та бальзамічний оцет. Додайте солі до смаку, перемішайте все і поставте м'ясо гомілок у холодильник маринуватися на 20 хвилин.

  3. Після цього обсмажте м'ясо гомілок на пательні або грилі до золотистості (достатньо 10 – 15 хвилин).

  4. Полуницю та огірок помийте та наріжте невеликими шматочками.

  5. Гарбузове насіння обсмажте на сухій пательні, поки воно не почне виділяти аромат і не стане злегка золотистим.

  6. У великій мисці змішайте листя салату із пармезаном і рештою оливкової олії. За бажанням посоліть.

  7. Перекладіть салат на тарілки. Зверху викладіть м'ясо гомілок, полуницю, огірок та гарбузове насіння.

Смачного!