До кінця року на 4-5% подорожчає м’ясо птиці і яловичина. Ріст цін на курятину буде спричинений підвищенням попиту на неї, оскільки це найдешевший вид м’яса, а також збільшенням собівартості виробництва внаслідок здорожчання кормів та електроенергії,
— уточнила експерт аграрних ринків асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Аліна Жарко.
На думку аналітика, вартість яловичини підвищиться через загострення дефіциту худоби в Україні, адже чисельність поголів’я ВРХ невпинно скорочується.
Попит на яловичину залишатиметься досить стриманим через низьку купівельну спроможність населення,
— відзначила експерт.
За прогнозами завідувача відділення ціноутворення, інфраструктури ринку та розвитку наукових інновацій Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академіка НААН Олександра Шпичака, ціни виростуть на третину.
Скорочення пропозиції на ринку свинини, яке відбулося внаслідок спалахів африканської чуми свиней, зумовить значне підвищення цін майже на третину. Це стане каталізатором зростання цін і на інші види м’яса. За нашими оцінками, яловичина подорожчає на 15%, а м’ясо птиці – 10%,
— спрогнозував академік.
Читайте також: Ціни на продукти харчування: що подорожчає