У Харкові у деяких закладах відсутнє місце для мийки та дезінфекції виробничого обладнання, брудний посуд. У курортній Одесі є навіть мафи без документів.

Читайте також: У Києві в дитячому таборі отруїлися діти

Щоправда, відвідувачів дозвільні документи кіосків мало цікавлять. Їм головне, аби шаурма не здорожчала.

Найбільше порушень у кіосках через відсутність куточка споживача та книги скарг. Це часто виявлять експерти під час рейдів. Та навіть наявність дозволів не спонукає кухарів дотримувати елементарних санітарних норм – мити руки перед приготуванням їжі та правильно зберігати інгридієнти фаст-фуду.

У шаурмі практично всі інгредієнти несуть загрозу. Починаючи від м'яса, його якості, безпеки й умов його обробки. Овочі нормально не миють,
– сказав головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів Віктор Мілєв.

Більше того, у таких кіосках нехтують й трудовими нормами. Вони беруть на роботу нелегалів, а ті ж у свою чергу знають, що уникнуть відповідальності, тому і не дотримуються стандартів приготування вуличної їжі.