Традиції місцевої кухні такі ж давні як і сама єгипетська цивілізація. Увесь тон раціону задають яловичина, боби, овочі і спеції. Свинини єгиптяни, які у більшості своїй – мусульмани, з релігійних міркувань не споживають і гостей нею не пригощають. Натомість готують з м’яса птиці та риби. До слова, стародавні єгиптяни вміли довго зберігати харчі. Для цього вони застосовували соду, яку також використовували в процесі муміфікації.

Ровесники фараонів одними з перших навчилися варити пиво та пекти хліб. І навіть відомий сьогодні усім французький делікатес фуа-гра також придумали древні єгиптяни.

Читайте також: Історія пива: з чого варили напій найдревніші народи

Хоча б ці уже факти заслуговують на те, щоб проігнорувати раз накритий у готелі шведський стіл та податися до найближчого ресторану.

Справжній єгипетський делікатес – фаршировані голуби. Птахів для неї розводять на спеціальних фермах у різних регіонах Єгипту.

Мабуть, жоден день місцевого "прола" не минає без бобів. Основна "бобова" страва, яку варто скуштувати кожному туристу, так званий "фуль" – варені на повільному вогні боби, заправлені часником, лимонним соком і оливковою олією.

У єгиптян навіть бургери бобові - смажені у фрітюрі перемелені боби, загорнуті в піту.

Темпераментні арабські жителі – ще й великі ласуни: вони навіть коли йдуть у гості, обов’язково несуть з собою невеличкі "солодкі" сувеніри: багату на різноманітні горіхи халву, медові тортики та кокосові тістечка.

Читайте також: Що пропонує Єгипет найвибагливішому туристу