Про це розповів журналістам директор держпідприємства "Їдальня" управління справами апарату Верховної Ради Микола Бобренко.

"На друге користуються популярністю звичайні котлети з курятини, телятини і змішаного фаршу", – додав Бобренко.

Читайте також: Скільки коштує обід депутата: ціни у їдальні Верховної Ради суттєво підскочили догори

Він наголосив, що меню у парламентській їдальні змінюється майже щодня: "В цілому у меню 300 страв, які щодня змінюються. Рідко буває, що меню повторюється раз на тиждень".

Бобренко також розповів, що у їдальні є 70 посадкових місць і там щодня обслуговують 300 осіб, натомість у пленарні тижні – у 2 рази більше. Штат підприємства "Їдальня" складає 110 осіб, з них 60-65 кухарів.

Директор "Їдальні" пояснив, на підприємстві працюють 2 виробництва, які готують страви для трьох їдалень і декількох буфетів Верховної Ради, в тому числі – їдальні "під куполом".

Бобренко зазначив, що асортимент їдалень формується на підставі попиту. Наприклад, у їдальні "під куполом", де часто обідають депутати і представники іноземних делегацій, у меню буває червона риба, відповідно і ціни за обід тут вищі. Так, у середньому вартість обіду становить до 100 гривень.

До слова, у вересні нардеп від "Народного фронту" Ірина Єфремова закликала обмежити час перебування журналістів у їдальні Верховної Ради, оскільки вони нібито проводять там більшу частину часу і заважають депутатам нормально поїсти та поспілкуватися з колегами.