Бабагануш готується дуже просто. Приготування не забере у вас багато часу.

Варто спробувати Ідеальна закуска до пива і не тільки: як приготувати м'ясні джерки у духовці

Бабагануш – покроковий рецепт

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 2 баклажани;
– 30 мілілітрів лимонного соку;
– 1 грам зіри;
– 3 гілочки петрушки;
– 2 грами цибулевого порошку;
– 4 зубчики часнику;
– оливкова олія, сіль до смаку.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Баклажани помийте, розріжте навпіл і проколіть виделкою в кількох місцях. Запікайте приблизно 45 хвилин.
  2. Коли баклажани стануть м'якими, вийміть їх з духовки й дайте охолонути. Після цього зніміть шкірку і перекладіть баклажани в чашу блендера.
  3. Подрібніть часник і петрушку, додайте до баклажанів разом зі спеціями та лимонним соком. Перебийте до однорідності та подавайте.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати ідеальні чебуреки.