Вам не потрібно мати якесь особливе приладдя. Підійде навіть звичайна духовка.

Варто спробувати Соковита та нереально смачна: готуємо котлету по-міланськи

М'ясні джерки – покроковий рецепт

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– 1,5 кілограма яловичини;
– 220 грамів тростинного коричневого цукру;
– 1 склянка соєвого соусу;
– 3 столові ложки вустерського соусу;
– 1 столова ложка копченої паприки;
– 1 чайна ложка чорного меленого перцю;
– 1 чайна ложка червоного меленого перцю;
– 1 чайна ложка сушеної цибулі;
– 0,5 чайної ложки сушеного часнику.

Приготування:

  1. Покладіть яловичину на 1 – 2 години в морозилку. Підморожене м'ясо наріжте вздовж волокон шматочками завтовшки 0,25 – 0,5 сантиметра. Трошки відбийте кожен шматочок.
  2. У великій мисці змішайте соєвий соус, коричневий цукор, вустерський соус та всі приправи. Перемішайте, щоб цукор повністю розчинився.
  3. У маринад покладіть яловичину і перемішайте, щоб всі шматочки рівномірно ним покрилися. Обгорніть миску харчовою плівкою і поставте у холодильник орієнтовно на 12 годин. За цей час перемішайте м'ясо один або два рази.
  4. Візьміть два дека і застеліть їх алюмінієвою фольгою. Покладіть на кожне деко решітку. Розкладіть на решітці шматочки яловичини в один шар і відправте у розігріту до 80 градусів духовку. В середині приготування переверніть всі шматочки і знизьте температуру до 40 градусів. Готуйте, поки м'ясо не висохне. На це піде 3 – 4 години.
  5. Готові джерки зберігайте у герметично закритих контейнерах, скляних банках з кришкою або пакетах із застібкою. Правильно висушене м'ясо зберігається за кімнатної температури близько тижня.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати ідеальні чебуреки.