Раніше цей десерт мав велику популярність та називався "Сніжки". Він такий смачний та легкий, що точно заслуговує повернення на перші ролі, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "На пенсії".

Цікаво 30 штук за 10 хвилин: як зробити найлегші ліниві пиріжки

Рецепт десерту "Сніжки"

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 5 яєць;
– 1 літр молока;
– 1 склянка цукру;
– 1 пакетик ванільного цукру.

Хотіли б частіше чути слово "смакота" за родинним столом? Головним секретом усіх кулінарних шедеврів є любов та якісні продукти, які можна придбати у гіпермаркеті "ВЕЛМАРТ". З ними ваші страви точно будуть неперевершеними.

Приготування:

  1. Відокремлюємо жовтки від білків. Білки збиваємо до густої, стійкої піни. Тим часом у каструлю наливаємо молоко, ставимо на плиту й доводимо до кипіння.

  2. Акуратно, по ложці, викладаємо білкову піну на поверхню гарячого молока. Слідкуємо, щоб не накладати занадто багато — під час варіння маса збільшиться.

  3. Коли білки піднімуться й стануть пухкими, обережно виймаємо їх шумівкою та перекладаємо на сито, щоб стекло зайве молоко. Повторюємо цей процес, поки вся білкова маса не буде проварена. Перевертаємо білки не потрібно — готуємо лише з одного боку.

  4. Тепер беремося до жовтків: додаємо до них звичайний та ванільний цукор, вливаємо 1 – 2 ложки холодного молока й добре перемішуємо до гладкої консистенції. Отриману суміш вливаємо у молоко, де щойно варили білки, й варимо на слабкому вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Не допускаємо закипання — як тільки соус стане густішим, одразу знімаємо з плити.

  5. Розливаємо готовий соус у креманки чи тарілки, зверху викладаємо білкові "хмарки".

  6. Ставимо десерт у холодильник, після чого подаємо до столу та насолоджуємось ніжним, легким смаком.

Смачного!

Не залишиться навіть краплі соусу: як приготувати оселедець по-фінськи.