Гречаники – це чудова страва, яка поєднує в собі колорит котлет та популярного гарніру. Особливо всі розхвалюють гречаники по-харківськи, які 24 Канал пропонує приготувати за рецептом kuskus.tv.

Читайте також Швидко, легко та завжди смачно: рецепт популярного салату з сардини

Рецепт гречаників по-харківськи

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 300 грамів яловичого фаршу;
– 100 грамів гречки;
– 1 яйце;
– 1 цибулина;
– кілька гілочок кінзи;
– 200 грамів панірувальних сухарів;
– 100 грамів томатного соусу;
– 50 грамів сметани;
– 50 грамів вершкового масла;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку.

Приготування:

  1. Гречку промиваємо, заливаємо водою в пропорції 1:2 та варимо до готовності на повільному вогні.
  2. Дрібно нарізаємо цибулю та смажимо до золотистого кольору.
  3. В глибоку миску викладаємо фарш, цибулю, дрібно нарізану кінзу, гречку, сіль та перець. Добре перемішуємо.
  4. Додаємо яйце і ще раз добре перемішуємо.
  5. Формуємо кульки або котлетки та обвалюємо у панірувальних сухарях.
  6. Викладаємо на застелене пергаментом деко та випікаємо 30 – 40 хвилин при 180 градусах.
  7. На сковорідці топимо масло, додаємо томатний соус, трішки води, солимо, перчимо та перемішуємо до однорідності.
  8. Гречаники викладаємо на соус, зверху прикрашаємо кінзою та подаємо зі сметаною.

Смачного!

Чудова ідея для сімейної вечері: готуємо смачного хека з овочами.