Мед – це цікавий та оригінальний акцент, який надасть помідорам солодкуватості та нових смакових відтінків. 24 Канал пропонує заготувати смачну закуску до всіх можливих страв за рецептом "Високого замку".

Не пропустіть Закуска, яку завжди зʼїдають першою: як приготувати кабачки по-корейськи

Як замаринувати помідори з медом?

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 3-літрова банка

Інгредієнти:
– до 2 кілограмів дрібних помідорів;
– 1 головка часнику;
– 3 парасольки кропу;
– 1,5 листка хрону;
– 6 листків смородини;
– 9 горошин білого перцю;
– 2,5 літра води;
– 6 столових ложок меду;
– 3 столові ложки солі.

Приготування:

  1. Беремо щільні помідори, зрізаємо верхівку та робимо надріз у середині, куди вставляємо шматочки часнику.
  2. У стерильні банки кладемо зелень: листя хрону, кріп, смородинове листя, а зверху щільно викладаємо томати.
  3. Для маринаду у воду додаємо перець, гвоздику, мед і сіль. Суміш доводимо до кипіння та заливаємо нею помідори. Накриваємо банки прокип’яченими кришками й залишаємо на 5 хвилин.
  4. Потім розсіл зливаємо назад у каструлю, кип’ятимо та знову заливаємо. Повторюємо цю процедуру тричі.
  5. Лише після цього банки щільно закручуємо, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.

Також вам може бути корисним рецепт помідорів у кисло-солодкому маринаду від порталу "Телеграф".

Як зробити помідори в кисло-солодкому маринаді?

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 2 банки по 3 літри

Інгредієнти:
– 3 кілограми помідорів;
– 1 цибулина;
– 3 чайні ложки насіння гірчиці;
– 2 – 3 листочки базиліка;
маринад (на 1 літр води):
– 1 столова ложка солі;
– 3 столові ложки цукру;
– 1 столова ложка меду;
– 1 чайна ложка лимонної кислоти.

Приготування:

  1. Помідори добре миємо й бажано замочуємо у холодній воді на кілька годин. Потім щільно викладаємо їх у банки.
  2. Цибулю нарізаємо кружальцями та додаємо по кілька шматочків у кожну банку. Туди ж кладемо 2 – 3 листочки базиліка. Важливо, щоб цибуля та базилік опинилися всередині, серед помідорів.
  3. Додаємо насіння гірчиці й легенько прокручуємо банку, аби зернятка розподілилися рівномірно.
  4. Заливаємо овочі окропом, накриваємо кришкою та залишаємо на 15 хвилин. Після цього воду зливаємо назад у каструлю.
  5. У розсіл на кожен літр води кладемо 1 столову ложку солі, 3 столові ложки цукру та чайну ложку лимонної кислоти. Ретельно розмішуємо, щоб усе розчинилося, і додаємо трохи меду. Ставимо каструлю на плиту й доводимо маринад до кипіння.
  6. Гарячим маринадом заливаємо банки з помідорами, щільно закручуємо кришками, перевертаємо догори дном, вкриваємо ковдрою та залишаємо до повного охолодження.

Смачного!

Як ще помідори готують господині?

  • Досі зберігає популярність рецепт помідорів з аспірином.
  • Його додавали віддавна для того, щоб гарантувати безпеку консервації, коли інші інгредієнти були в дефіциті.