У рецептах приготування молодої картоплі часто зустрічається порада замочити коренеплід. Для чого це робити і як правильно виконати процес – розповідає 24 Канал.
Цікаво Конкурент борщу: готуємо улюблений суп зі щавлю
Навіщо замочувати молоду картоплю
Найважче у приготуванні молодої картоплі – її очищення. Але якщо її замочити, то процес відбудеться значно легше й швидше. Також цей тривіальний секрет допоможе видалити весь бруд та пічок. Окрім того, частина шкірки залишиться у воді.
Зірка сезону / Фото Pixabay
Як замочувати картоплю
Не треба замочувати молоду картоплю надто довго, інакше вона втратить частину поживних речовин. Робити це варто у такий спосіб:
- ретельно промиваємо картоплю під проточною водою;
- заливаємо холодною водою на 5 – 10 хвилин;
- змиваємо та чистимо у зручний спосіб.
До речі, варити молоду картоплю можна зі шкіркою, в якій багато клітковини.
Млинці будуть тонкими як папір: секрет не у смаженні.