Щавлевий суп дарує не лише ситість та задоволення від трапези, а й тішить особливим смаком, від якого просто неможливо відмовитись. 24 Канал радить приготувати його за рецептом порталу Smachno.in.ua.

Не пропустіть Просто збити манку з компотом: ніжний солодкий мус, який готували наші бабусі

Рецепт зеленого борщу

  • Час: 1 година
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– 3 літри води або мʼясного бульйону;
– 500 грамів картоплі;
– 4 столові ложки рису;
– 150 грамів моркви;
– 150 грамів цибулі;
– 5 варених яєць;
– 200 грамів домашньої сметани;
– зелена цибуля до смаку;
– лавровий лист;
– сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Очистіть картоплю і наріжте її невеликими кубиками. Моркву очистіть та поріжте кружечками. Цибулю також почистіть і зробіть на ній хрестоподібний надріз.

  2. Складіть картоплю, моркву та цибулю в каструлю з киплячою водою. Варіть овочі приблизно 10 хвилин.

  3. Промийте рис і додайте його до каструлі. Посоліть за смаком і варіть ще 10 хвилин.

  4. Поки все вариться, відокремте жовтки від білків. Білки наріжте досить крупно, а жовтки розітріть зі сметаною до однорідної консистенції.

  5. Додайте до супу спочатку жовткову масу, перемішайте. Потім висипте нарізані білки. Доведіть до кипіння та проваріть ще 1 – 2 хвилини.

  6. Підготуйте щавель: промийте, видаліть грубі стебла, а листя подрібніть. Зелена цибуля також має бути дрібно нарізана.

  7. У майже готовий суп додайте лавровий лист, щавель і зелену цибулю. Знову доведіть до кипіння, накрийте кришкою, зніміть з вогню і залиште настоятись на 10 – 15 хвилин.

  8. Перед подачею приправте свіжомеленим чорним перцем. Ваш зелений борщ готовий!

Смачного!

Не треба навіть ваги: торт "Три склянки", який розхвалюють навіть кондитерські.