Більшість господинь обов'язково розморожують напівфабрикати або готові продукти перед тим, як їх готувати, чи то пак, розігрівати. Чи дійсно цей крок є необхідним – розповідає 24 Канал.
До теми Цілим шматком чи перемолоти у фарш: як краще зберігати м'ясо у морозилці
Чи варто розморожувати готові продукти
Досвідчені кулінари стверджують: немає жодної потреби у повному розморожуванні готових продуктів або напівфабрикатів. Все, що потрібно – виставити їх за кілька хвилин перед приготуванням.
Готову їжу розморожувати не потрібно / Фото Freepik
Так, якщо ви будете їх обсмажувати, то існує небезпека, що вода з продуктів вступить у реакцію з олією, яка почне бризкати. Аби цього не сталося, краще смажити їжу на меншому вогні, але довше.
Ще одне неочевидне рішення, яке працює просто бездоганно – протушкувати їх, додавши на пательню трішечки води. Так страва залишиться соковитою, а якщо додати сюди улюблені спеції, то й матиме куди глибший смак, аніж ви очікували.
Навіть не треба міксера: кекси до чаю за 10 хвилин.



