Але щоб приготувати її, треба пам'ятати кілька правил, адже саме тоді солянка вийде саме такою, як треба. Секретами приготування солянки поділився Radiotrek.

Читайте також Холодець буде ідеально прозорим і смачним: занотуйте собі раз і назавжди цей трюк шеф-кухарів

Секрети приготування солянки

Готувати солянку слід густішої консистенції. При приготуванні цієї традиційної страви рекомендується використовувати на третину менше води порівняно з іншими супами.

Ідеальна солянка характеризується чітко вираженим гостро-кислим смаком. Шеф-кухарі підкреслюють важливість концентрованого бульйону, який посилюється ретельним підбором інгредієнтів, як-от оливки, каперси, лимон, мариновані гриби або огірки.

М'яса у солянці має бути багато. Псувати її дешевою ковбасою не варто. Загалом, за правило вважається додавати у солянку 5 м'ясних інгредієнтів. Також в солянку не кладуть картоплю, хоча це і здається обов'язковим інгредієнтом у кожному супі.

Щоб покращити смаковий профіль солянки слід використовувати різноманітні спеції. Найчастіше додають часник, кріп, петрушку, лавровий лист і чорний перець горошком.

Варити солянку треба у посуді з товстими стінками і дном. Так страва тривалий час буде на вогні варитися, а не випаровуватися.

Як приготувати смачну солянку
Як приготувати смачну солянку / Фото recept.ua

Рецепт солянки

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порції: 6 – 7

Інгредієнти:
– 3 літри води;
– 500 грамів свинини на кісточці;
– 500 грамів копчених м'ясних ковбас, сосисок, копчених реберець тощо;
– 1 банка оливок;
– 2 – 4 маринованих огірки (можна солоних);
– дві цибулини;
– одна морквина;
– 2 лаврових листки;
– 2 столових ложки томатної пасти;
– сіль, перець.

Для подачі: лимон, зелень, сметана

Приготування:

  1. Покладіть в каструлю свинину на кістці, влийте воду, доведіть до кипіння, піну зніміть. Варіть все на повільному вогні приблизно 60 хвилин. З готового бульйону дістаньте м'ясо, наріжте його соломкою й поверніть назад у каструлю.
  2. Так само наріжте інші м'ясні продукти й підсмажте їх на сковорідці без додавання олії. Додайте до підсмаженої копченини нарізану кубиками цибулю та натерту на тертці моркву.
  3. Коли овочі спасеруються влийте томатну пасту і трошки потушкуйте разом. Наріжте огірки й потушкуйте ще трохи. Додайте зміст сковороди у каструлю. Поперчіть та посоліть.
  4. Додайте нарізані кільцями оливки. Поваріть ще 10 хвилин.

Солянка готова. Подавайте її із лимоном, оливками, сметаною та зеленню. Також можна додати каперси.

Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся, як приготувати смачний та поживний жульєн з куркою та грибами, що підійде до будь-якого гарніру.