Найпопулярнішим додатком до чаю є лимон, але є й багато інших опцій. Як приготувати особливий напій розповідає 24 Канал з посиланням на Pysznosci.

Цікаво Найкращі страви з морепродуктами: топ-5 рецептів від італійського шеф-кухаря

Що додати до чаю

Всім відомий добрий друг чаю – мед. Він підкреслює смак напою, а також має протизапальну та заспокійливу дію. Напевно, у вашому холодильнику також знайдеться й імбир – він містить речовини з сильними протизапальними властивостями, які підтримують імунну та травну системи.

Добре впливає на імунітет також чай з айви. Для нього найчастіше використовують айвовий сік, але такі соки часто містять багато цукру. Айву краще додавати як лимон – просто відріжте невеликий шматочок фрукта і додайте його в напій.

Також можна посипати шматочок айви цукром, залишити на 15 хвилин, щоб пустила сік, а потім додати в чай. Ще один особливий інгредієнт – м’ята. Напій з м’ятою знімає стрес, втому та додає енергії.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Чорний чай з м'ятою

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 1

Інгредієнти:
– 1 чайна ложка чорного чаю;
– 250 мілілітрів води;
– 2 – 3 гілочки свіжої м'яти;
– 1 чайна ложка меду або цукру (за бажанням).

Приготування:

  1. Закип'ятіть воду.
  2. У чайник або чашку покладіть чорний чай і м'яту. Залийте кип'ятком і накрийте кришкою.
  3. Настоюйте 5 – 7 хвилин, щоб чай розкрив свій смак.
  4. Додайте мед або цукор для солодкості, якщо бажаєте.

Це така смакота: приготуйте до чаю особливий пляцок.