Оскільки для приготування святкових страв знадобиться багато інгредієнтів та немало часу, бігати до різних магазинів в останню хвилину – не найкраща ідея, інформує Смачно 24. Та й навіщо, якщо можна обрати той, в якому є все, чого душа забажає. Цей варіант – про ефективний і безтурботний шопінг.
Читайте також Якість у фокусі – золото Favorite Food&Drinks здобула продукція власного виробництва "ВЕЛМАРТ"
Зокрема, таку можливість пропонує торгівельна мережа "ВЕЛМАРТ", котра цьогоріч підготувала святковий асортимент, щоб кожен українець міг знайти все необхідне до Великодня. А що саме варто придбати – розповідаємо у матеріалі.
Великдень неможливо уявити без паски
Паска – головна страва свята Христового Воскресіння. Кожен член сім'ї, прокинувшись вранці, не може дочекатися моменту куштування пухкенької солодкої випічки.
Колись паски пекли лише самотужки, але у сучасному світі більшість українців спрощують собі життя й обирають готові, але не менш смачні варіанти. Власна пекарня "ВЕЛМАРТ" пропонує понад 18 видів святкової здоби – класичні великодні паски, паски бріош, волокнисті панеттоне, крафіни з шоколадом, кекси та сирні паски.
У магазинах мережі можна обрати паску на будь-який смак та гаманець, та якщо ви надумали спекти власну, "ВЕЛМАРТ" поділився фірмовим рецептом. Просто дотримуйтеся цієї покрокової інструкції й великодню випічку неможливо буде відрізнити від пекарської.
Великодня випічка до свята / Фото "ВЕЛМАРТ"
Рецепт святкової паски
- Час: 2 години 30 хвилин
- Порції: 1 велика або 2 середні паски
Інгредієнти для опари:
– 200 мілілітрів теплої води;
– 20 грамів пресованих дріжджів або 7 грамів сухих;
– 1 столова ложка цукру;
– 1 столова ложка сухого молока або 50 мілілітрів теплого молока;
– 150 грамів борошна.
Для тіста:
– 500 грамів борошна;
– 100 грамів цукру;
– 2 яйця;
– 120 грамів маргарину або вершкового масла;
– 2 столові ложки олії;
– 0,5 чайної ложки солі;
– 1 грам ваніліну;
– 0,5 чайної ложки розпушувача;
– 100 грамів родзинок;
– 50 грамів цукатів;
– 50 грамів кураги.
Для глазурі:
– 100 грамів білого шоколаду;
– 1 столова ложка олії;
– декор за бажанням.
Приготування:
- Для опари змішайте дріжджі, теплу воду, цукор, сухе молоко та борошно. Накрийте рушником і залиште на 30 хвилин у теплому місці.
- Після цього в опару додайте яйця, розтоплене масло, олію, сіль, ванілін, цукор і розпушувач. Поступово введіть борошно, вимішуючи тісто.
- В кінці додайте родзинки, цукати й курагу. Вимішуйте 10 – 15 хвилин та залиште ще на 20 хвилин під рушником.
- Тепер розділіть тісто на порції по 450 – 500 грамів та викладіть у паперові форми. Дайте йому підійнятися приблизно 1,5 години.
- Коли тісто у формах збільшилося вдвічі, поставте його випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 22 – 25 хвилин до золотистого кольору.
- Дайте паскам охолонути, а тим часом можете приготувати оздоблення.
- Розтопіть білий шоколад з олією та полийте охолоджені паски зверху. За бажанням посипте декоративним цукром і прикрасьте квітами.
Смачного!
У магазинах мережі є інгредієнти на будь-який смак та гаманець / Фото "ВЕЛМАРТ"
М'ясо і ковбаска
Під час Великого посту м'ясні страви були заборонені, але Великдень – саме той день, коли вже можна посмакувати ароматними копченостями. Ні для кого не секрет, що й у святковому кошику, який освячується в церкві, має бути запечена ковбаса, сало і буженина.
Зокрема, ідеальним вибором до Великодня стануть:
- ковбаса "Домашня" смажена,
- ковбаса "Баликова",
- буженина "По-домашньому" запечена,
- балик "Гурман" запечений,
- балик "Дніпровський",
- грудинка пряна.
М'ясну продукцію "ВЕЛМАРТ" готують сім власних м'ясних коптилень мережі в Полтаві, Києві, Обухові, Рівному та Кропивницькому. У великодній період у мережі готують понад 10 000 кілограмів ковбас і копченостей.
На Великдень варто придбати смачне м'ясо та ковбаси / Фото "ВЕЛМАРТ"
Куди ж на Пасху без писанок
Неможливо уявити Великдень і без яєць, які фарбують, розписують чи декорують стрічками. Для писанок і крашанок важливо обрати свіжий продукт та за приємними цінами.
Крім того, варто придбати товари для фарбування чи тематичні наліпки, якими традиційно прикрашають великодні яйця.
Солоденького теж захочеться
Святкування Великодня завжди супроводжується і смачними десертами, адже після м'ясних страв так хочеться "засолодити" душу. І дуже популярними в цей період є шоколадні яйця та інші фігурки.
Також рекомендуємо звернути увагу на святкову випічку з кремом і шоколадом, що у мережі супермаркетів "ВЕЛМАРТ" випускається під брендом "MON CAKE".
Келих червоного – не гріх
Зазвичай на святковий стіл ставлять міцні напої, зокрема "Кагор". Це вино часто називають "церковним", оскільки воно відіграє важливу роль у релігійних таїнствах. Примітно, що це єдиний алкогольний напій, який дозволено приносити до церкви на Великдень.
Збираємо великодній кошик разом із "ВЕЛМАРТ"
Традиція освячення святкових страв у церкві є важливим ритуалом святкування Великодня. Про головні продукти, які має містити святковий кошик, ми вже розповіли, тож тепер зберемо його разом з "ВЕЛМАРТ".
Отже, Великдень вже близько, тож не варто зволікати з підготовкою. Складайте список продуктів і товарів та робіть святковий шопінг з максимальним комфортом і зі знижками.