Сьогодні, 5 січня, віряни святкуватимуть Водохресний Святвечір, який також називають Надвечір'ям Богоявлення. 24 Канал розповідає, які страви можна подавати на стіл, аби не порушити традицій обрядів.

До теми Щоб не порушити традицій і посту: що не можна готувати на вечерю на Водохреще

Що подавати на стіл на вечерю перед Водохрещем

  • "Голодна" кутя

Це основна страва Другого Святвечора. Її готують з пшениці, перетертого маку, родзинок та меду. Масло до страви через піст додавати не можна.

  • Пісний борщ

Пісний борщ – класична українська страва, яка на Водохреща готується без м’ясного бульйону. Також можна звернутися до досвіду минулого та приготувати капусняк з качкою.

  • Риба

Традиційно рибу запікають у духовці, проте якщо ви полюбляєте смажений варіант, він також буде доречним на столі. Окрім того, можна подати улюблений усіма оселедець.

  • Пісні вареники

Коли йдеться про застілля з пісних страв, на допомогу завжди приходять улюблені всіма вареники. З картоплею або з капустою можна подати до основного столу, а з яблуками чи вишнями – на десерт.

  • Узвар

І, звісно, свято не обійдеться без традиційного компоту з сушених яблук. Для урізноманітнення смаку до нього також можна додати груші, чорнослив або курагу.

Як приготувати "голодну" кутю: традиційний рецепт.