Картопля з начинкою може стати окрасою навіть святкового столу. 24 Канал пропонує приготувати цей смаколик за рецептом порталу "На пенсії".

Читайте також І для перекусу, і до столу: смачна намазка за лічені хвилини, яка стала хітом та підкорює усіх

Рецепт картопляних гніздечок з начинкою

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 11 картоплин;
– 50 мілілітрів молока;
– 100 грамів печериць;
– 1 морква;
– 2 – 3 цибулини;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– 1 яйце;
– 2 – 3 столові ложки сметани;
– сіль, спеції та зелень – до смаку.

Приготування:

  1. Відваріть очищену картоплю до повної готовності
  2. Поки картопля готується, очистіть і наріжте цибулю кубиками. Натріть моркву на середній тертці, а часник подрібніть.
  3. Гриби промийте, почистьте та наріжте невеликими кубиками.
  4. На глибокій сковороді обсмажте гриби, додайте до них моркву, цибулю, спеції та часник. Перемішайте всі інгредієнти й тушкуйте під закритою кришкою на слабкому вогні протягом 10 хвилин.
  5. Після цього додайте сметану та продовжуйте тушкувати ще 10 – 15 хвилин до готовності.
  6. Приготуйте з картоплі пюре, додавши молоко, сіль і жовток, та добре все перемішайте.
  7. Змастіть деко рослинною олією. Викладіть картопляне пюре на деко, формуючи "гнізда".
  8. У центр кожного "гнізда" покладіть грибну начинку. Поставте страву в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Смачного!

Пельмені більше не злипатимуться: що треба додати в окріп.