Картопля з начинкою може стати окрасою навіть святкового столу. 24 Канал пропонує приготувати цей смаколик за рецептом порталу "На пенсії".
Читайте також І для перекусу, і до столу: смачна намазка за лічені хвилини, яка стала хітом та підкорює усіх
Рецепт картопляних гніздечок з начинкою
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 11 картоплин;
– 50 мілілітрів молока;
– 100 грамів печериць;
– 1 морква;
– 2 – 3 цибулини;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– 1 яйце;
– 2 – 3 столові ложки сметани;
– сіль, спеції та зелень – до смаку.
Приготування:
- Відваріть очищену картоплю до повної готовності
- Поки картопля готується, очистіть і наріжте цибулю кубиками. Натріть моркву на середній тертці, а часник подрібніть.
- Гриби промийте, почистьте та наріжте невеликими кубиками.
- На глибокій сковороді обсмажте гриби, додайте до них моркву, цибулю, спеції та часник. Перемішайте всі інгредієнти й тушкуйте під закритою кришкою на слабкому вогні протягом 10 хвилин.
- Після цього додайте сметану та продовжуйте тушкувати ще 10 – 15 хвилин до готовності.
- Приготуйте з картоплі пюре, додавши молоко, сіль і жовток, та добре все перемішайте.
- Змастіть деко рослинною олією. Викладіть картопляне пюре на деко, формуючи "гнізда".
- У центр кожного "гнізда" покладіть грибну начинку. Поставте страву в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Смачного!
Пельмені більше не злипатимуться: що треба додати в окріп.